REMIZĂ CHINUITĂ

0
697

UNIVERSITATEA CRAIOVA – ASTRA PLOIEŞTI               1-1 (1-0)

Stadion: „Ion Oblemenco”, teren: bun, timp: rece, spectatori: 1000.

Au marcat: Subotici ”6 / Măţel ”70.

UNIVERSITATEA: Silviu Lung junior – Dănănae, Zoro, M. Ciucă (”5 Alex. Ologu), W. Lopez – Gângioveanu, D. Stoica, D. Lopes – M. Costea (”63 Stoianof), Subotici, Fl. Costea (”75 Firţulescu). Antrenor: Nicolo Napoli.

ASTRA: C. Grigore – Măţel, Mihalache, L. Goian, Junior Moraes – Strătilă (”57 Paulinho), Croitoru (”80 Oprsal), Takayuki Seto, Budescu – Tigoianu (”46 Stan), Miranda. Antrenor: Tibor Selymeş.

Au arbitrat: Alexandru Deaconu – Bogdan Gheorghe, Valentin Avram (toţi din Bucureşti).

Observatori: Valeriu Ioniţă, Romică Chihaia (ambii din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: W. Lopez ”27, Fl. Costea ”36 / Budescu ”56, J. Moraes ”87.

Daniel Subotici

Pusă la zid în etapa trecută de F.C. Timişoara, Universitatea Craiova trebuia să îşi spele păcatele aseară, pe teren propriu, în compania Astrei Ploieşti. Din păcate pentru puţinii spectatori prezenţi în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”, trupa pregătită de italianul Nicolo Napoli a dezamăgit din nou, deşi tabela de marcaj au deschis-o primii şi foarte repede, în minutul 6, când Daniel Subotici nu a făcut altceva decât să împingă balonul în plasa porţii apărate de Cătălin Grigore, după o centrare de pe partea dreaptă venită de la Cosmin Gângioveanu. Considerându-se prea devreme victorioşi, „alb-albaştrii” au făcut pasul înapoi, astfel permiţându-le oaspeţilor să se avânte spre buturile lui Silviu Lung junior, acesta având câteva intervenţii salvatoare la periculoasele şuturi ale lui Lucian Goian (”12), Osvaldo Miranda (”34, ”37) şi Constantin Budescu (”45). Jucând la fel de slab şi în al doilea mitan, oltenii s-au văzut în cele din urmă egalaţi, în minutul 70 fundaşul Alexandru Măţel învingându-l, cu un şut din marginea careului mare şi o deviere nefericită, pe tânărul goal-keeper al Ştiinţei. Una peste alta, o remiză chinuită a craiovenilor, care rămân undeva în subsolul clasamentului, urmând ca etapa viitoare, în deplasare, să se dueleze cu Sportul Studenţesc, nimeni alta decât „lanterna roşie” a Ligii I.

Jucătorii – atacaţi de Ilie Balaci!

La finalul partidei cu Astra Ploieşti, componenţii Universităţii Craiova au fost atacaţi de Ilie Balaci, care chiar şi-a permis să fie ironic la adresa unora dintre ei. „Florin Costea nu mai este ce era odată, îi este frică să forţeze, să joace pe stângul, este clar că nu şi-a revenit după accidentare. Probabil va fi complet recuperat de abia din luna mai. Cât despre Mihai Costea, este şi vina lui, dar şi a celor care l-au mutat tot timpul de pe partea dreaptă pe stânga şi înapoi. Walter Lopez e bun la lopată, la dat zăpada, părerea mea este că nu a jucat niciodată fotbal. Cosmin Gângioveanu este teoretic de Manchester United, dar practic doar de Universitatea Craiova, Ovidiu Dănănae a făcut-o de oaie, iar lui Zoro i-a lipsit masca, poate de asta nu a jucat cum trebuia. Părerea mea este că, în afară de Dorel Stoica, toţi ar trebui să plece, sunt purtători ilegali ai tricourilor alb-albastre”, a afirmat Ilie Balaci.

Nicolo Napoli

Nicolo Napoli, pe făraş?

Nemulţumit de rezultatele obţinute de la reluarea campionatului, finanţatorul Universităţii Craiova a lăsat să se înţeleagă că s-ar putea despărţi, pentru încă o dată, de tehnicianul italian Nicolo Napoli. „Un joc urât, mă îngrijorează cum evoluăm şi o să am o discuţie cât de curând cu Nicolo Napoli. Vreau nişte garanţii de la tehnicianul italian că jocul se va schimba. Am înţeles că am pierdut cu F.C. Timişoara şi Steaua Bucureşti, că am remizat cu Victoria Brăneşti, dar în modul ăsta nu se mai poate. Un antrenor cu puţină inspiraţie trebuia să ştie să gestioneze situaţia la scorul de 1-0, însă noi am jucat haotic”, s-a dezlănţuit Adrian Mititelu.