Succes al echipei de robotică a Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova

0
622

Echipa de robotică “Soft Hoarders” a Colegiului Național „Frații Buzești” a obținut calificarea la etapa națională a competiției “First Tech Challenge”. În urma participării la etapa regională de la București, “Soft Hoarders” a obținut atât “Inspire Award First Place”, cât și locul 1 în clasamentul premiilor pe robot, câștigând , totodată, premiul “Winning Aliance Captain”. Alături de căpitanii “Soft Hoarders”,  din alianța câștigătoare au făcut parte echipele “RaSky”, Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova, “Phoenix” de la  Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca. La această competiție au participat peste 80 de echipe din țară și din străinătate.

” Inspire Award” este cel mai râvnit premiu al acestei competitii, oferit echipei care a devenit un adevărat model de urmat și care a strălucit în toate etapele de jurizare. ”  În spatele acestui rezultat, care le-a adus și calificarea la faza națională a BRD “First Tech Challenge”,  sunt zile nesfârșite de muncă. E o echipă în care sarcinile sunt împărțite până la cel mai mic detaliu, dar care se reconfigurează oricând cineva are nevoie de ajutor. Rezultatele echipei “Soft Hoarders” se datorează, în primul rând , eforturilor colective ale celor 16 membri ai echipei”, a precizat prof. Ileana Didu, director al Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti”.

Iată componenţa echipei:

Clasa a 9-a: Robert Popescu, Ian Ciobanu,  Luca Văța, Rareș Anghelescu

Clasa a 10-a: Alexia Bulubașa, Vlad Ciunel, Rareș Lambucă, Vlad Popescu

Clasa a 11-a: Rareș Dafina, Andreea Grecu, Luca Lazăr, Rebeca Popescu, Ramy Ahmed Sakr, Mihai Stamatescu, Bogdan Văduva, Radu Negricea.