Protest, în Piaţa Prefecturii din Craiova, a celor care lucrează în HO – RE – CA, pe organizarea unor evenimente private

0
299

În urmă cu puţin timp, în Piaţa Prefecturii din Craiova s-a încheiat un protest al celor care lucrează în domeniul HO-RE-CA, nemulţumiţi că nu ştiu cum vor proceda în perioada următoare, aşteptând soluţii concrete din partea guvernanţilor. În principal, au participat reprezentanţi ai unor societăţi care au ca obiect de activitate doar organizarea unor evenimente, în sălile pe care le deţin, precum şi fotografi, cameramani, etc, care, printr-o activitate independentă, îşi asigură veniturile din această activitate de producere de evenimente. Este posibilă şi o continuare a protestelor.

Protestatarii au spus că au înregistrat pierderi importante şi, mai mult de atât, nici nu se întrevede un plan concret, care trebuie să vină din partea guvernanţilor, pentru ca situaţia să fie redresată. “Nu avem un răspuns concret pentru o redresare a situaţiei. Nu ştim nimic, până acum. Suntem organizatori de evenimente private, ori, cu restzricţiile din ultimul timp, am ieşit în pierdere. Dacă la hoteluri, restaurante  s-au mai acordat unele înlesniri, la noi, până acum, nimic concret. Vrem să ştim ce se va întâmpla pe viitor”, a precizat Iozefina Marichescu, reprezentanta unei societăţi comerciale care se ocupă cu organizarea evenimentelor. La rândul său, Tiberiu Olteanu, fotograf independent, care participă la derularea petrecerilor, a spus: “Vrem să fim lăsaţi să ne facem treaba. Sunt restaurante deschise, sunt cafenele, dar numai la evenimente este închis”. Deocamdată, nu este o organizaţie bine structurată, la nivel naţional, a reprezentanţilor acestui domeniu, dar s-au făcut deja demersuri în acest sens, aşa cum a menţionat Daniel Popescu, administratorul unei societăţi comerciale de acest gen, din Craiova: “La Bucureşti, la creat o asociaţie de acest fel – AFIN, a celor care lucrează în producerea de evenimente, la care, sper, să ne afiliem cu toţii, pentru a avea reprezentivitate. Este posibilă şi o continuare a protestelor”.