Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Sudul României nu este conectat la reţelele de gaz, deci va trebui să realizăm această conectare”

0
436

Deputatul european, Marian Jean Marinescu a precizat într-o postare pe facebook că s-a reuşit menţinerea finanţării europeane a proiectelor europene de gaz şi pentru 2020, prin respingerea în Parlamentul European a unei rezolutii a Grupului verzilor care dorea exact contrariul. “Mă aştept în perioada următoare şi la alte iniţiative de acest fel, deci va trebui să păstram abordarea raţională şi să le respingem. Aceasta este poziţia mea în cadrul grupului PPE, si nu numai. Pentru ţări ca România, gazul este important pentru tranziţia de la carbune la altă formă de producere a energie electrice. În Oltenia avem centrale pe carbune şi în perioada de tranziţie va trebui să convertim forţa de muncă. Pe de altă parte, sudul României nu este conectat la reţelele de gaz, deci va trebui să realizam această conectare. Iar pentru toate acestea, va trebui să utilizam şi gazele din Marea Neagra”, a precizat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

***

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a devenit membru supleant al Comisiei de Mediu (#ENVI). “În calitate de coordonator al #TRAN îmi va fi extrem de util să cunosc, din interior, şi din timp, abordarea comisiei ENVI pentru a putea face ce este necesar astfel încât măsurile legislative din cadrul Pactului Ecologic să fie echilibrate şi realizabile”.