Minorul care a lovit intenționat cu mașina un polițist rămâne după gratii

0
114

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, luni, 19 februarie, contestația formulată de Cristi Piță, tânărul în vârstă de 16 ani, din Craiova, care a vrut să treacă intenţionat cu maşina peste un poliţist. Minorul a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru ultraj combinat cu tentativă de omor şi conducere fără permis. În ianuarie, la volanul unui Opel, minorul a fost urmărit pe mai multe străzi din oraş, iar la un moment dat un echipaj de la Secţia 3 Craiova i-a ieşit în faţă, un poliţist coborând pentru a-l opri. N-a ţinut cont de nimic, a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agentul de poliţie, care a fost proiectat pe capota autoturismului de serviciu.

Luni, 19 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova a respins contestația formulată de Cristi Piță, minorul acuzat de ultraj și conducere fără permis, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj i-a prelungit, pe 13 februarie, arestarea preventivă: „Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”.

Reamintim că faptele s-au petrecut pe 21 ianuarie a.c., seara, în jurul orei 23.00. Depistat în trafic, la volanul unui Opel, Cristi Piță, de 16 ani din Craiova, a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii astfel că a fost urmărit pe mai multe străzi din oraș. La un moment dat, pe strada „Nanterre”, un echipaj de la Secția 3 Craiova i-a ieșit în față tânărului, „agenţii Sîrbu Marian şi Lupu Dănuţ au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar agentul Lupu Dănuţ a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul când s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul Piţă Cristi a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agentul Lupu Dănuţ Florea, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu, după care inculpatul şi-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din mun. Craiova până când autoturismul său a fost blocat şi imobilizat de echipajele care îl urmăreau, în parcarea din spatele blocului O15, situat pe strada Spaniei”, au reţinut procurorii în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a minorului.

Cristi Piţă şi-a abandonat maşina, a fugit pe jos, printre blocuri, însă oamenii legii l-au prins. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 22 ianuarie a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care i-a emis mandat pentru 30 de zile.