Începe procesul craioveanului care a vrut să mituiască un echipaj de la Rutieră cu 500 de euro

0
120

Magistrații Tribunalului Dolj au dispus, ieri, începerea procesului lui Antonio Sărdaru, tânărul de 22 de ani, din Craiova, care a fost prins încercând să mituiască doi polițiști de la Rutieră cu 500 de euro ca să-și scape o rudă de dosar penal. În plus, judecătorii craioveni au hotărât, tot ieri, să-l pună în libertate pe tânăr, care a ajuns după gratii pe 9 ianuarie, plasându-l în arest la domiciliu.

Reamintim că pe 23 ianuarie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Antonio Sărdaru, de 22 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit unui echipaj de poliție suma de 500 euro pentru a nu-i fi întocmit dosar penal unui văr, depistat conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Mai exact, pe 9 ianuarie a.c., Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA a fost sesizat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dolj cu privire la faptul că un echipaj format din doi agenţi de la Biroul Poliţiei Rutiere, a oprit în trafic, pe Calea București din Craiova, un autovehicul Range Rover condus de Moise Sărdaru, în vârstă de 18 ani, care nu deţine permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului. În timpul întocmirii actelor de constatare, la sediul Poliţiei s-a prezentat Sărdaru Antonio, care le-a oferit agenţilor de poliţie suma de 500 euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal lui Moise, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, Sărdaru fiind prins în flagrant, imediat după ce le-a dat banii polițiștilor, de ofițerii anticorupție împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Sărdaru a fost reținut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv.

Dosarul a fost analizat în camera preliminară, iar ieri judecătorii au hotărât că poate începe procesul, constatând legalitatea probelor: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.6/P/2018 din 23.01.2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Sărdaru Antonio trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Sărdaru Antonio. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.02.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. În plus, tot ieri, judecătorii craioveni au hotărât să-l plaseze pe inculpat în arest la domiciliu: „Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Sărdaru Antonio prin încheierea nr. 4 din 09.01.2018 a Tribunalului Dolj, cu măsura arestului la domiciliu prev. de disp.art.218 C.pr.pen. pe o durată de 30 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”. Ambele hotărâri pot fi contestate la Curtea de Apel Craiova.