Arestat pentru că exploata minore în apartamente din Craiova

0
191

Un craiovean de 31 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de minore, în baza mandatului emis joi după-amiază, de Tribunalul Dolj. Bărbatul este acuzat că a făcut bani exploatând sexual două minore, în apartamente din Craiova.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au documentat activitatea infracţională a unui bărbat bănuit că ar fi traficat două minore, în scopul exploatării sexuale. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, miercuri, 18 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii  DIICOT Craiova au efectuat două percheziţii la imobile deţinute de un bărbat de 31 de ani, Răzvan Ionuţ Stănescu, din Craiova, bănuit de trafic de minori.

Din cercetările oamenilor legii a reieşit că, în perioada mai-iunie 2014, acesta ar fi recrutat şi adăpostit în apartamente situate pe raza municipiului Craiova două minore, pe care le-ar fi exploatat sexual, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale. Bărbatul a fost ridicat, dus la audieri la sediul DIICOT Craiova, procurorul de caz dispunând reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de minori.

Joi, 19 februarie a.c., craioveanul a fost prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj, care au admis propunerea procurorilor şi au dispus măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 de zile pe numele lui Stănescu. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar oamenii legii continuă cercetările în acest caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.