Casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22, înjunghiată de un tâlhar

0
55

Casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22, de pe strada „General Magheru”, din Craiova, a fost înjunghiată, ieri, în jurul prânzului, de un bărbat care a vrut să o jefuiască. Femeia era singură în sediu, agresorul a intrat peste ea, i-a cerut banii din încasări, iar când aceasta i-a spus că nu are ce să-i dea i-a aplicat două lovituri, cel mai probabil cu un cuţit, victima alegându-se cu o plagă tăiată la gât şi una înţepată în sânul stâng. A ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde este internată, în timp ce poliţiştii craioveni sunt cu toţii în alertă, încercând să dea de urma agresorului.

Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi ieri, în jurul orei 11.30, de o tânără care a vrut să-şi achite întreţinerea la sediul Asociaţiei de Proprietari nr. 22 de pe strada „Gheorghe Magheru” din Craiova, că a găsit-o pe casieră plină de sânge şi în stare de şoc. Imediat la faţa locului au ajuns poliţişti de la investigaţii criminale, dar şi un echipaj SMURD, victima, Paula Piţigoi, de 60 de ani, din Craiova, casiera Asociaţiei de Proprietari, fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că starea femeii este bună, a rămas internată sub atenta supraveghere a medicilor, dar leziunea de la gât îi putea fi fatală dacă agresorul apăsa ceva mai tare cu cuţitul. „Victima a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în jurul orei 12.00, a fost preluată de medici şi investigată, constatându-se că avea o plagă înjunghiată în zona latero-cervicală dreapta, la gât, şi o plagă înţepată la nivelul sânului stâng, prin agresiune fizică. Pacienta era stabilă şi conştientă şi a fost internată la secţia de Chirurgie Oro-maxilo-facială. Zona în care a fost înjunghiată pacienta este una puternic vascularizată, astfel că, lovitura îi putea fi fatală dacă era doar un pic mai puternică”, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Poliţiştii spun că au reuşit să stea de vorbă cu femeia, care le-a povestit că un bărbat necunoscut a intrat în sediu, i-a cerut toţi banii, ea i-a spus că nu a încasat nimic, aşa că el a lovit-o cu ceva ascuţit la gât, apoi nu mai ştie decât că a căzut. Poliţiştii au ridicat registrele şi alte documente de la sediul Asociaţiei, urmând să fie făcut un inventar pentru a se stabili dacă agresorul casierei a furat sau nu bani. Pe de altă parte, şi preşedintele Asociaţiei spune că nu aveau cum să fie sume mari de bani în casierie pentru că fuseseră făcute plăţi către furnizorii de apă, energie termică şi gaze.

Poliţiştii sunt acum în alertă şi încearcă să dea de urma autorului. „A fost constituit un colectiv de poliţişti care efectuează activităţi specifice în vederea identificării şi prinderii autorului faptei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie, iar în funcţie de rezultatul cercetărilor şi de evoluţia stării de sănătate a victimei încadrarea juridică a faptei se poate schimba”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.