Aproape 100 de locuri disponibile pentru Rezidenţiatul din martie

0
120

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat ieri că pentru sesiunea de Rezidenţiat din luna martie a.c. vor fi puse la dispoziţie la nivel naţional 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Concursul de intrare în Rezidenţiat va avea loc pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicină.

Concursul se va desfăşura pe data de 25 martie a.c. numai în Centrul Universitar Bucureşti. Înscrierile pentru Rezidenţiatul pe loc se fac la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei publicaţiei de concurs până la data de 29 februarie a.c., inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face la direcţia de sănătate publică a judeţului  pentru care doresc să concureze, până la aceeaşi dată. Candidaţii vor trebui să rezolve un test-grilă cu 200 de întrebări, pe durata a patru ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte.

Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii – www.ms.ro și pe www.rezidentiat.info.