Schimbările directorilor din regii, dezbătute în CLM Craiova

0
839

Schimbările din fruntea regiilor și serviciilor aflate în subordinea Primăriei Craiova au fost repuse pe tapet de consilierii opoziției. În ședința de ieri, liberalii au interpelat autoritățile despre noua conducere a RAADPFL Craiova și de ce a fost nevoie să fie reorganizată Direcția de Asistență Socială, modificare prin care directorul și-a pierdut funcția.

Conducerea RAADPFL Craiova a venit, în ședința CLM de ieri, cu o rectificare bugetară prin care a solicitat mutarea unei sume de 1 milion de lei de la capitolul cheltuieli de personal pentru a putea fi cheltuiți în alte scopuri, banii fiind rămași în urma unor economii care s-au făcut. Pornind de la acest proiect, consilierii opoziției au interpelat autoritățile cine va gestiona acești bani, în condițiile în care fostul director, Rela Filip, și-a depus demisia, încă de săptămâna trecută, laolaltă cu schimbările care s-au produs la SC Termo – acolo unde fostul administrator special, Lorena Nicolăiță, și-a prezentat demisia, și la SC RAT Craiova – acolo unde directorul Marcel Tănăsescu a plecat și el din funcție. „Dacă nu s-a numit un director acolo, cine va gestiona aceste sume? Totuși, bugetul Craiovei nu este pușculița PSD”, a întrebat Marian Vasile, consilier PNL.

Marian Vasile (PNL): „Bugetul Craiovei nu este pușculița PSD”

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat că noul director al RAADPFL Craiova este Ninel Cercel, iar directorul tehnic nu a fost schimbat. „În privința bugetului, nu cred că dăm noi banii pentru acele lucruri, ci ei își fac o rectificare în bugetul intern, pentru că noi nu dăm bani regiei pentru rechizite, etc. Noi dăm bani pentru lucrări executate. Felul în care își fac calculele de preț și devizele de lucrări sunt problemele lor, este efectiv o rectificare internă a bugetului”, a explicat edilul-șef al Craiovei. Potrivit proiectului, suma de 1 milion de lei va fi cheltuită, printre altele, pentru procurarea de combustibil necesar deszăpezirii (500.000 de lei), pentru plantările din sera propriei în zonele verzi ale orașului (160.000 de lei), cheltuieli cu energia și apa (150.000 de lei), etc.

Ninel Cercel, noul director al RAADPFL Craiova

Dezbaterile pe schimbările din funcții au fost reluate câteva puncte mai încolo. Mai exact, la punctul 18 de pe ordinea de zi, care a vizat reorganizarea Direcției de Asistență Socială, consilierii PNL au pus problema înlocuirii din funcție a fostului director. „După ce am studiat rapoartele, nu m-au condus la nici o logică pentru această reorganizare în direcție generală. Am constatat însă că dispare actualul manager și va apărea un nou manager, cu un salariu de 140 milioane de lei vechi, pe lună. În materialul pe care ni l-ați prezentat, nu se precizează de cine va fi condusă această nouă direcție generală, până la numirea unui director”, a arătat consilierul PNL. La rândul său, consilierul ALDE, Dumitru Mănescu, a susținut că această reorganizare se face în pripă și are drept urmare eliberarea din funcție a directorului executiv.

Direcția de Asistență Socială a fost reorganizată

Consilierul PSD, Lucian Dindirică, a explicat că reorganizarea Direcției de Asistență Socială era prevăzută de noile cerințe ale legislației actuale. Primarul Mihail Genoiu a explicat, apoi, că era necesar ca direcția să fie reorganizată întrucât sunt foarte multe proiecte care se derulează acolo, volumul de muncă fiind unul mai mare. „Nu a desființat nimeni nici un post, atât că s-a înființat încă un post care să preia această activitate”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Potrivit edilului, postul de director executiv al direcției urmează să fie scos la concurs, iar până atunci conducerea noii direcții va fi asigurată de Barbu Gheorghița Daniela, care a lucrat la AJOFM Dolj, apoi la Ministerul Muncii.