„Crăciun la Operă”, cu celebra soprană Nelly Miricioiu

0
534
Nelly Miricioiu

Soprană britanică de origine română născută la Adjud, cu studii la Conservatorul din Iaşi , cunoscută pentru extrema sa versatilitate, acoperind un repertoriu foarte bogat, de la belcanto la verism, Nelly Miricioiu este invitată specială a Operei Române Craiova pentru tradiţionalul spectacol de Crăciun. Evenimentul va avea loc cu casa închisă mâine, 21 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, şi se bucură de prezenţa unor oaspeţi aparte.

Pe lângă selecţia special pregătită de soprana Nelly Miricioiu, din repertoriul care i-a adus faima internaţională, din programul spectacolului „Crăciun la Operă” nu vor lipsi unele dintre cele mai frumoase arii, duete, lucrări corale şi instrumentale, momente de dans, lucrări din folclor, îndrăgite melodii de muzică uşoară şi, bineînţeles, tradiţionalele colinde.

Alături de renumita solistă Nelly Miricioiu, printre invitaţi se numără Ştefan Ignat, Dinu Iancu Sălăjanu şi Ansamblul „Ţara Silvaniei”, Cătălin Crişan şi Daria Cătălina Crişan, Bucharest Singers şi Ioan Toma. Acestora li se vor alătura soliştii Operei Române Craiova: Renata Vari, Noemi Modra, Sorin Drăniceanu, actorul Laurenţiu Nicu şi Orchestra, Corul şi Baletul instituţiei, sub conducerea muzicală a maestrului Alexandru Iosub. Momentele spectacolului vor fi prezentate de Eveline Păuna, cunoscută publicului pentru prestigioasa sa carieră în jurnalism cultural.

Spectacolul este regizat de Arabela Tănase, cu o scenografie de Răsvan Drăgănescu, coregrafia fiind semnată de Olguţa Ilie şi Laurenţiu Nicu.