Un bilet gratuit pentru fiecare european cu ocazia majoratului

0
169

Grupul PPE din Parlamentul European a lansat recent o campanie pentru sprijinirea iniţiativei Interrail – un bilet gratuit pentru fiecare european cu ocazia majoratului în scopul consolidării identităţii europene.

ppe“Când eram un tânăr student am călătorit pentru prima oară în Marea Britanie şi Sicilia cu un bilet Interrail. A fost o experienţă fascinantă. M-am simţit european pentru prima dată. Îmi doresc ca toţi tinerii europeni să simtă ce am simţit şi eu. Acest lucru îi va motiva să descopere Europa ei înşişi, să îşi facă noi prieteni în străinătate şi să dezvolte un sentiment autentic pentru ceea ce reprezintă acest continent”, a declarat Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE.

Preşedintele PPE a mai spus că a insistat pentru această iniţiativă şi că este nevoie de ajutorul tuturor cetăţenilor europenei. “Am insistat pentru această iniţiativă. Progresăm pas cu pas. Anunţul de astăzi al Comisiei Europene referitor la “Iniţiativa pentru mobilitate” este deja un semnal pozitiv. Pentru a menţine acest impuls le cerem cetăţenilor europeni să ne ajute prin împărtăşirea experienţelor lor de călătorie în Europa sub hashtag-ul #DiscoverEU şi să promoveze iniţiativă noastră pe reţelele sociale. Avem nevoie de ajutor din partea tuturor cetăţenilor europeni pentru ca aceasta să devină o realitate”, a mai spus Manfred Weber.