Sportul şcolar doljean şi-a desemnat laureaţii

0
739

sport (2)„Gala Sportului şcolar doljean”, aflată la cea de de-a XXI-a ediţie, s-a desfăşurat, ieri, în Amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cu un fast demn de astfel de ceremonii. Cei mai buni 62 de sportivi, împreună cu 17 mentori ai lor, au primit diplome şi recunoaştere. Este vorba despre cei care, mai devreme sau mai târziu, vor duce renumele României departe, dacă nu cumva au şi făcut-o. Sportivul anului 2016 a fost desemnat, în baza unui clasament, Alexandra Rombu, multiplă medaliată la Campionatele Mondiale de Karate, pregătită de prof. Geri Mitroi, director al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, acolo unde şi învaţă Alexandra.

Ca în fiecare an, elevii sportivi, care fac parte din structurile învăţământului şcolar de stat şi care au performanţe deosebite în competiţiile internaţionale de anvergură, au fost premiaţi într-o gală cu adevărat meritorie. Cu adevărat memorabilă a fost deschiderea: intonarea Imnului Naţional de corul Palatului Copiilor. „Suntem la cea de-a XXI-a ediţie şi, la fel ca în fiecare an, premiem toţi tinerii şi antrenorii lor. Sunt categoriile pe care le ştie toată lumea – Campionate Mondiale, Campionate Europene, Campionate Balcanice şi Competiţii Internaţionale”, a precizat prof. Alin Vancea, inspector şcolar pentru educaţie fizică şi sport, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, coordonatorul întregii manifestări.

sportLa „Campionate Mondiale”, premierea celor şase tineri, supremaţia fiind a  Alexandrei Rombu, a fost oficiată de prof.  Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj: „Sunt mândră că putem premia astfel de tineri, împreună cu antrenorii lor. Am susţinut şi voi face acelaşi lucru în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului. Nu putem vorbi despre rezultatele obţinute fără a aminti de sprijinul acordat, pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi de cel al Consiliului Judeţean Dolj şi al Primăriei şi Consiliului Local Municipal Craiova. Vrem să arătăm tuturor că la Craiova şi în Dolj se nasc campioni”.

Poate nu este lipsită de importanţă lista laureaţilor la nivel global: Alexandra Rombu, Gabriel Iordache, Mădălina Vasile, Ana-Maria Gornoviceanu (cu toţii de la Karate, pregătiţi de prof. Geri Mitroi) şi, surprizele plăcute, Adina Cale şi Lavinia Enceanu, de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, pregătite de prof. Mirel Vasiliche, respectiv prof. Stelian Prodan, medaliate cu „bronz” la Campionatele Mondiale.

sport (1)Pentru Campionatele Europene, unde s-au acordat 24 de distincţii pentru competitori şi cinci pentru antrenori, premierea a fost făcută de Simona Moise, subprefect al judeţului Dolj, care a ţinut să menţioneze: „Şi din partea mea, şi din partea Instituţiei Prefectului, nu pot decât să aduc mulţumiri şi să credem că va fi foarte bine pe viitor. Ne dorim cu toţii ca imnul naţional să fie intonat de cât mai multe ori pentru aceşti tineri”. Din partea Consiliului Judeţean Dolj, a vorbit  Cosmin Vasile, vicepreşedinte al CJ Dolj, cel care i-a premiat pe cei 13 laureaţi şi cinci antrenori: „Aduc şi mesajul preşedintelui  CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi , aşa cum suntem din 2005 încoace, aşa vom fi şi pe viitor. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a dezvolta sportul şcolar”. Ultima categorie a fost cea a premianţilor la diferite competiţii internaţionale, înmânarea diplomelor fiind efectuată de viceprimarul Craiovei, Mihai Genoiu: „Am sprijinit, şi o vom face în continuare, sportul şcolar, deoarece de acolo vin performerii cu care ne vom mândri”.

„Aurul” vine de la Karate

PAGINA UNUCa în fiecare an, a fost desemnat şi sportivul judeţului, iar trofeul i-a revenit Alexandrei Rombu, multiplă medaliată la Campionatele Mondiale de Karate. Premierea a fost oficiată de prof. Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care a menţionat: „Nu putem fi decât bucuroşi când vedem astfel de performanţe. Suntem aproape, dacă nu cumva am şi atins excelenţa în sport. Voi, toţi cei care aţi obţinut titluri, inclusiv Alexandra, aţi avut idoli. Sunt convins că aţi devenit, la rândul vostru, modele şi veţi duce mai departe faima României. Despre Liceul „Petrache Trişcu” şi profesorii care îi îndrumă pe tineri nu mai pot spune multe cuvinte. Iar în faţa Alexandrei nu poţi decât să scoţi pălăria”.

Alexandra Rombu este ceea ce se numeşte o campioană prin excelenţă. Nu are inhibiţii – ar fi şi culmea, după ce „culci” pe saltea adversarele! – şi, cu o dezinvoltură specifică numai campionilor, vorbeşte fără a avea complexe: „Am urmat cursurile Şcolii nr. 36 („George Bibescu” – n.r.) din Craiova. Sportul mi-a plăcut de mică. M-am îndreptat spre Karate fiindcă am simţit că asta mi se potriveşte sau, poate, sportul m-a ales pe mine. Chiar nu ştiu. Părinţii nu se aşteptau, ca şi mine, la aceste rezultate, dar m-au susţinut tot timpul. Ce pot să zic decât că voi merge în paralel şi cu învăţătura, dorind să urmez cursurile Academiei de Poliţie, iar, pe plan sportiv, fiindcă disciplina Karate este admisă la Jocurile Olimpice, la Tokyo, în 2020, sper să obţin o medalie”.

La festivitate, Alexandra a fost însoţită de mamă, Mariana, care din cauza emoţiilor a ieşit din sală, şi de bunica maternă, Elena Paşalega, care, cu lacrimi în ochi, ne-a declarat: „Sunt foarte bucuroasă! Nici nu ştiu ce să spun… Ne-a adus atâtea bucurii… Mai are un frate mai mic, care face acelaşi sport şi, mai acu’ câteva zile, ne-a anunţat că a luat nu ştiu ce centură la un concurs. Păi, cum să nu fii mândră?!”. Directorul de la „Petrache Trişcu”, prof. Geri Mitroi, posesorul celor mai multe distincţii venite din partea copiilor pe care îi antrenează, a spus: „Nu pot fi decât mândru şi sper ca la Tokyo să ocupăm cât mai multe poziţii pe podium”.