La doar 7 ani, are nevoie de bani pentru transplant de rinichi

0
62

Robert Marius Ogioiu

Are doar 7 ani, dar nu ştie ce înseamnă copilărie. Nu a avut când să cunoască acest sentiment. De la vârsta de 11 luni, Robert Marius Ogioiu, din Calafat, a stat numai prin spitale, acolo unde este şi acum. El nu s-a putut bucura niciodată de Moşul cu barba albă şi voce blândă, care vine la toţi copiii cuminţi, în ultimii ani, Crăciunul l-a găsit internat, mereu şi-a primit cadourile pe patul de spital. Pe 15 ianuarie 2012, Robert va fi operat pentru a i se extirpa un rinichi, însă, starea din ce în ce mai rea a băiatului, poate grăbi lucrurile. Din nefericire, micuţul are probleme la ambii rinichi ai micuţului, iar medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, sunt că există posibilitatea ca nici cel de-al doilea rinichi să nu funcţioneze, caz în care va fi nevoie de un transplant.

Un copil dorit din tot sufletul de părinţii săi, şi adorat de bunicii, fiind singurul nepot, Robert Marius Ogioiu s-a născut perfect sănătos, cel puţin aşa spuneau analizele de la acea vreme. Nimeni nu s-ar fi gândit că un copil care, după cum îşi aminteşte bunica, “se făcuse un grăsun şi mânca mai mult decât un copil de vârsta lui, cât pentru doi”, ar avea vreo problemă de sănătate. Când băieţelului i s-a făcut prima dată rău, părinţii au venit de urgenţă la un spital din Craiova, unde i s-au făcut mai multe analize care nu arătau tocmai bine. Atunci au luat decizia să plece în Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde, diagnosticul dat de medici a căzut ca un fulger peste părinţi şi bunici: insuficienţă renală cronică. Medicii au luat decizia, să-l opereze de urgenţă pentru a-i introduce în vezică o sondă, cu care a trebuit să stea mai bine de trei ani, timp în care băiatul a fost dus periodic la control. “Cât timp a avut sonda în vezică a fost tare greu pentru el, ca şi copil. Nu numai că au apărut durerile, având un corp străin în organism, dar cel mai rău a fost că nu s-a putut bucura deloc de copilărie, a fost marginalizat de toţi copiii de vârsta lui care nu înţelegeau ce se întâmplă cu el şi de ce are mereu o pungă legată de picior. Tare rău sufeream când venea să plângă la mine şi să-mi spună că fug copiii de el, mă durea sufletul”, îşi aminteşte cu tristeţe bunica lui Robert, Ştefania Sterpu.

“E al treilea Crăciun pe care îl face în spital”

De la vârsta de 4 ani, băiatul, care între timp a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, a suferit cinci intervenţii chirurgicale la vezica urinară, dar starea lui de sănătate nu s-a îmbunătăţit cu nimic. Acum, se pregăteşte din nou de operaţie, una extrem de grea – o să-i fie extirpat un rinichi. Intervenţia este programată pentru data de 15 ianuarie 2012, dar medicii le-au explicat părinţilor că, în cazul în care starea băiatului se înrăutăţeşte, rinichiul va fi extirpat de urgenţă, însă asta nu înseamnă că problemele vor fi rezolvate. Din nefericire, s-ar putea ca nici cel de-al doilea rinichi să nu funcţioneze, caz în care va avea nevoie de un transplant. “E al treilea Crăciun pe care îl face în spital. Tare aş fi vrut ca anul acesta să îl vadă şi el pe Moş Crăciun, să aibă o bucurie, dar i-a fost rău şi a trebuit să îl internăm. Medicii ne-au spus că, nu se ştie dacă, după operaţie de extirpare, celălalt rinichi va funcţiona cum trebuie. Atunci s-ar putea să aibă nevoie de un transplant. Doar Dumnezeu ne poate ajuta”, a declarat bunica băiatului, Ştefania Sterpu. Femeia, care de şase ani a mers cu Robert prin toate spitalele în care a fost internat, spune că este gata oricând să-i doneze nepotului un rinichi, doar compatibilă să fie, şi, cel mai important, să aibă banii necesari intervenţiei. Au ajuns în momentul în care nu ştiu de unde să mai ia bani, nu ştiu unde să se mai împrumute. Operaţiile, tratamentul şi regimul băiatului le-au epuizat toate economiile, au făcut rate în bancă pe care acum trebuie să le plătească, iar acum nu mai au de unde să mai dea. Au fost luni în care, cu chiu cu vai au reuşit să-i cumpere lui Robert tratamentul de care depinde viaţa lui. “Nu ştiu unde să ne mai împrumutăm, de unde să mai luăm. Am făcut credite la bănci ca să avem bani de operaţii, pe care acum trebuie să le plătim. Nici nu avem de la ce să ne mai abţinem… Sunt gata oricând să-i donez băiatului un rinichi dacă suntem compatibili, numai să facem rost de bani, asta e dorinţa mea acum. De astea avem nevoie, de bani. Poate oamenii cu suflet ne vor ajuta, în ei şi în Dumnezeu ne mai punem speranţa”, a mai spus Ştefania Sterpu, bunica lui Robert.

Toţi cei care vor să-i întindă o mână de ajutor lui Robert, pot face donaţii în contul deschis la Raiffeisen Bank, agenţia Calafat, pe numele bunicii – Şefania Sterpu (0747072565).

RO82 RZBR 0000 0600 0250 3942