TNC: Concurs de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români

0
42

Teatrul Național din Craiova (TNC) a lansat, recent, cea de-a IX-a ediție a Concursului de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români. Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la sala studio „Ion D. Sîrbu” a instituției, în stagiunea 2019-2020. Suma acordată este de maximum 50.000 lei brut, incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație (regizor, scenograf, compozitor etc.), costuri drepturi de autor.

Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii zece ani, cu cel mult opt personaje. „Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa drept criteriu de departajare în cazul egalității de punctaj”, precizează organizatorii între condițiile de participare. În plus, regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani.

Data-limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2018 – transmise prin e-mail, pe adresa concurs@tncms.ro, sau prin poștă, la sediul teatrului (strada „A.I. Cuza” nr. 11, 200585, Craiova), cu mențiunea „În atenția Serviciului Dramaturgie”.