În arest la un an după ce a intrat peste o craioveancă

0
156

Poliţiştii craioveni l-au prins, marţi, şi pe cel de-al doilea autor major al tentativei de jaf din cartierul Rovine, comisă în urmă cu un an, pe 1 august 2013, dat în urmărire internaţională întrucât dispăruse după comiterea faptei. Este vorba despre Damian Poenaru, de 20 de ani, din Craiova, care, împreună cu Wilfried Vicenţiu Poenaru, de 22 de ani (prins în luna septembrie a.c.) şi Florin Poenaru (în continuare dispărut), au intrat peste o femeie, în apartament, victima fiind salvată de intervenţia unui vecin, poliţist, care pleca la serviciu şi a auzit-o strigând după ajutor.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, în cursul zilei de marţi, 18 noiembrie a.c., s-a reuşit prinderea şi încarcerarea unui craiovean în vârstă de 20 de ani, dat în urmărire internaţională din august 2013. Astfel, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul unei grupe de mascaţi a Serviciului de Acţiuni Speciale l-au prins, în urma unei acţiuni desfăşurate în trafic, pe Damian Poenaru, de 20 de ani, din Craiova, pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, în luna august 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie, în aceeaşi lună, mai exact pe 23 august 2013 fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. Craioveanul a fost prezentat Judecătoriei Craiova care a confirmat mandatul de arestare preventivă, astfel poliţiştii l-au încarcerat în arestul IPJ Dolj. Asta după ce, în luna septembrie a.c., a fost prins primul tânăr care primise mandat de arestare preventivă în lipsă în acelaşi dosar, mai exact Wilfried Vicenţiu Poenaru.

Victima salvată de un vecin, poliţist

Reamintim că, pe 1 august 2013, în jurul orei 07.00, trei tineri, toţi bărbaţi, au sunat la uşa Marcelei Gîngioveanu, de 68 de ani, din cartierul craiovean Rovine. Femeia le-a deschis, însă s-a trezit cu spray iritant în ochi. A început să strige după ajutor, şi a avut noroc, ţipetele ei fiind auzite de un vecin, poliţist, care se pregătea să plece spre serviciu. Acesta a ieşit din apartament, i-a văzut pe cei trei, i-a somat să se oprească, a încercat să-i prindă, însă i-au pulverizat şi lui spray în ochi şi au rupt-o la fugă. Cei trei s-au urcat într-o maşină de teren, poliţistul a tras două focuri de armă după ei, însă nu a reuşit să-i oprească. Cel care i-a împiedicat pe cei trei indivizi să intre în apartamentul craiovencei de 68 de ani este agent principal Ionuţ Preda, de la Secţia de Poliţie Rurală Coşoveni, poliţist cu o vechime de 13 ani. Ulterior, în urma cercetărilor, oamenii legii au reuşit să stabilească identitatea autorilor: Wilfried Vicenţiu Poenaru, Damian Poenaru şi Florin Poenaru, care avea 15 ani la momentul respectiv, toţi din Craiova. Odată stabilită identitatea lor, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate, poliţiştii au luat legătura cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au înaintat dosarul Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă în lipsă a autorilor. Instanţa a admis, pe 23 august, propunerea, însă numai pentru cei doi suspecţi majori. Judecătorii au respins propunerea de arestare în lipsă pentru suspectul minor.

Acum, că îi au pe ambii autori majori după gratii, anchetatorii spun că la finalul audieriilor aceştia vor fi deferiţi justiţiei. „Dosarul este în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale, iar după audierea suspectului de 20 de ani se vor analiza, împreună cu procurorul de caz, probele administrate, autorii urmând să fie trimişi în judecată”, a precizat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Pe 23 septembrie a.c., trei poliţişti din cadrul Secţiei 6 Craiova, fiind în afara orelor de program, l-au observat, în incinta unui restaurant din cartierul Craioviţa Nouă, pe Wilfried Vicenţiu Poenaru, de 22 de ani, din Craiova, despre care ştiau faptul că era urmărit naţional şi internaţional, întrucât are domiciliul pe raza Secţiei 6 Craiova. Cum l-au văzut, poliţiştii au solicitat sprijinul colegilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova şi împreună au reuşit să-l prindă pe Poenaru, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Dolj.