“Biblioteca Vie – Oameni de nota 10”, la Muzeul de Artă din Craiova

0
586
Mâine, în cadrul unui proiect pentru copii și adolescenți implementat de o asociație din Vâlcea, pentru elevi din judeţele Dolj și Vâlcea, va avea loc o conferință cu oameni de succes. Mai exact, 100 de elevi capabili de performanță vor participa la “Biblioteca Vie – Oameni de nota 10”, organizată la Muzeul de Artă din Craiova, începând cu ora 13:30, pentru cei din localitate. De asemenea, pe 24.10.2022, la Biblioteca Județeană Vâlcea, pentru cei din Râmnicu Vâlcea, se va desfăşura o acţiune similară. Proiectul „Performer in education” este finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și Asociația “Act for Tomorrow” și este implementat de Asociația “Seven Steps” Vâlcea. Proiectul  oferă celor 100 de  beneficiari – elevi din cele două judeţe – prin webinariile organizate, șansa de a dobândi tehnici de obținere și menținere a performanței școlare, precum și creșterea stimei de sine,  stimularea și promovarea performanțelor, dar și investirea în dezvoltarea personală a unui performer, pentru a deveni în viitor persoane de succes.
“Tinerii vor încerca o nouă abordare asupra eșecului, ce nu înseamnă un final, ci o nouă oportunitate de a învăța ceva și a merge mai departe. Vor primi informații despre performanța științifică chiar de la modele de succes, ce îi vor inspira. Și, de ce nu, vor putea discuta liber cu ”Oameni de nota zece”, ce le vor putea povesti despre realitatea succesului. Așa că le spunem: Start pe  drumul dezvoltării! “Performer in education” are ca parteneri ISJ Dolj, ISJ Vâlcea, C.N. “CAROL I” Craiova, Şcoala Gimnazială “Take Ionescu” Vâlcea, centrele judeţene de Excelenţă din Dolj şi Vâlcea şi vine în întâmpinarea nevoilor copiilor capabili de performanță. Până la această data au avut loc două webinarii, unul pentru elevii de gimnaziu de la Şcoala Gimnazială “Take Ionescu”, altul pentru elevii de liceu de la Colegiul Naţional “Carol I” Craiova”, a precizat Cătălin Carcadia, preşedintele Asociaţiei “Seven Steps” Vâlcea.
Răspunsuri la întrebările legate de eşec
“Poate că fiecare dintre aceștia s-a întrebat, cel puțin odată:
➡️Ce fac dacă nu mă descurc?
➡️Am mereu emoții, cum o să le gestionez?
➡️Cum reușesc alții în viață?
➡️ Ce aș putea face în fiecare zi, pentru succesul meu?
Prin webinariile despre managementul emoțiilor și “Biblioteca Vie”, la care vor participa autorități locale, reprezentanţi ai inspectoratelor școlare judeţene, ai centrelor de Excelență Dolj și Vâlcea, dar și alți oameni cu povești de succes, tinerii vor reuși să își răspundă la o parte dintre aceste întrebări. Asociatia “Seven Steps” Vâlcea este o organizație de tineret și are că principal scop dezvoltarea armonioasă a  tinerei generații”, a mai spus Cătălin Carcadia.