Târg regional dedicat bunurilor de larg consum şi serviciilor

0
54

targ (1) Mâine, ora 10.00,  în atriumul Centrului Multifuncţional Craiova are loc deschiderea oficială a Târgului de Comerţ Oltenia, la care se vor prezenta în jur de 60 de firme cu oferte şi promoţii. Evenimentul expoziţional, aflat la prima ediţie, este dedicat bunurilor de larg consum şi serviciilor, şi se va desfăşura pe parcursul a trei zile. Vor fi prezenţi expozanţi ce activează în domeniile: industrie, agricultura, alimentaţie, construcţii şi amenajări, comerţ cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi articole pentru copii, servicii, industrie auto şi asigurări.

Astfel, printre expozanţi vor exista dezvoltatori imobiliari care îşi vor expune proiectele şi vor avea oferte speciale de vânzare pentru garsoniere şi apartamente. Nicoleta Dicoiu –organizatorul evenimentului a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ce prilejuieşte manifestarea exponenţială că agenţiile de turism vor pune în vânzare la preţuri speciale oferte pentru Crăciun, Revelion, sejururi la munte şi în destinaţii exotice. Se anunţă deja lansarea ofertelor de vacanţă pentru litoral 2017. „Nu vor lipsi prezentări de produse, degustări şi momente artistice care să trezească interesul vizitatorilor. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, co-organizator al Târgului De Comerţ al Olteniei, va organiza în calitate de partener Enterprise Europe Network, Conferinţa anuala Ro-Boost SMEs – “Boosting Smart and Innovation-Driven Growth for Romanian SMEs”, în data de 21 octombrie 2016, începând cu ora 12.00, la Centrul Multifuncţional Craiova, în cadrul Târgului de Comerţ al Olteniei. Evenimentul va avea caracter internaţional, beneficiind de participare din partea Belgiei, Ungariei şi Serbiei. Co-organizatori ai evenimentului vor fi Incubatorul de afaceri Novi Sad, Serbia şi Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar din Ungaria  şi este susţinut de către Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Dezvoltare (EURADA)”, a subliniat Nicoleta Dicoiu.targ

O bursă pentru cel mai merituos student

Conferinţa va fi urmată de un eveniment de brokeraj adresat IMM-urilor interesate să îşi extindă afacerea către altă ţară. „Digital BusinessMatch 2016”este un eveniment multi-sectorial, are caracter internaţional şi va funcţiona pe bază de întâlniri bilaterale, ce vor avea loc într-o zonă special amenajată. Astfel, Companiile regionale vor avea posibilitatea să interacţioneze cu firme străine mobilizate de parteneri Enterprise Europe Network din Europa, în scopul de a stabili parteneriate de afaceri transnaţionale.  „Aceasta paletă largă de domenii ce vor fi reprezentate de companii din regiunea Olteniei vor aduce un număr mare  de vizitatori pe perioada celor trei zile de desfăşurare a acestui eveniment”, a subliniat Valentina Pandia, reprezentantul firmei PS MULTISERVICES SRL.

Organizatorii s-au gândit şi la tinerii studenţi care îşi doresc o viitoare carieră în domeniu comerţului şi vor acorda o bursă pentru cel mai merituos student al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova.  Acesta va fi premiat în cadrul târgului de către cadrele didactice de la facultăţii.

Alina Voicu, reprezentantul Centrului Multifuncţional Craiova a anunţat tot în cadrul conferinţei de presă că în prima zi de târg, aduică, vineri, 21 octombrie, va fi lansat în premieră în Oltenia un nou model de SUV de către unul dintre cei mai importanţi dealeri auto din regiune.  „Pe durata târgului vor fi organizate conferinţe şi seminarii, prezentări şi demonstraţii dedicate în special vizitatorilor specialişti”, a mai spus Alina Voicu.