Primăria Craiova caută expozanți … pentru târgul de Crăciun!

0
219

Primăria Craiova a început pregătirile pentru Crăciun. Și nu este deloc o glumă: autoritățile conturează încă de pe acum târgul de sărbători, care va fi deschis în centrul orașului și care trebuie să arate într-un mod cu totul și cu totul deosebit, de această dată. Timp de trei săptămâni, se caută cei mai inventivi expozanți care, pe lângă produsele oferite spre vânzare, trebuie să-și decoreze standurile astfel încât târgul să arate ca-n povești.

Târgul de Crăciun va fi o călătorie în minunata lume a poveștilor de iarnă, iar comercianții vor trebui să lucreze intens pentru a crea această imagine. Pornind de la această idee, autoritățile au început foarte din vreme toate pregătirile. De pe data de 5 septembrie și până pe 28 septembrie, municipalitatea a anunțat că îi așteaptă pe expozanții interesați să-și depună ofertele de participare la târgul de Crăciun, cu mențiunea că, după expirarea acestei perioade, nici un alt eventual doritor nu va mai putea fi primit. Dintre aceștia, vor fi selectați cei mai inventivi și mai dispuși să le ofere craiovenilor o atmosferă de basm în timpul sărbătorilor de iarnă.

Spațiile de vânzare, decorate pentru sărbători

Expozanții au la dispoziție două posibilități: fie aleg să-și instaleze produsele în căsuțele puse la dispoziție de municipalitate, fie vin cu propriile căbănuțe. În ambele cazuri, pe lângă plata chiriei de folosire a domeniului public, pe durata celor 46 de zile de funcționare a târgului, comercianții au obligația de a-și decora festiv standurile, cu produse proprii – cetină verde şi fundiţe roşii. Indicațiile municipalității spun că, pentru decorarea corectă a spațiului, „expozanții vor colabora cu persoane care vor fi desemnate în acest sens”, iar nerespectarea acestei obligații dă dreptul autorității locale să rezilieze unilateral acordul de participare.

Fotografii cu standurile

Autoritățile merg și mai departe și cer expozanților să demonstreze încă de pe acum cum vor arăta spațiile lor de vânzare. Li se solicită acestora să trimită fotografii relevante cu standul și produsele, de preferat fotografii de la alte evenimente (cu enumerarea evenimentelor unde au mai participat). Totodată, solicitanții de zonă food trebuie să aibă în vedere că servirea se va face numai pe mese de lemn înalte sau tip-butoi și scaune înalte, tot din lemn. Ca și meniu, autoritățile menționează că se vor accepta doar produse tradiționale din carne și legume. „A se prezenta poze cu mesele și scaunele propuse pentru servire!”, sună, insistent, unul dintre criteriile de selecție ale Primăriei Craiova.

Târgul va fi ordonat pe trei zone

Târgul de sărbători va fi ordonat în funcție de produsele care se vor găsi la standuri. În Piața Prefecturii, vor fi permise numai căsuțele din care se vor vinde produse tradiționale de Crăciun, de la decorațiuni, cadouri și până la dulciuri de casă, care trebuie să fie ambalate. În zona cuprinsă între Mercur și Doljeana, vor fi standurile cu mâncare, care trebuie să fie pregătită în stil tradițional. În Piața Ierusalim, va exista zona unde se vor vinde și alte produse decât cele cu specific de sărbători. După ce vor fi amenajate frumos toate căsuțele, Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe data de 24 noiembrie și va rămâne deschis până pe 8 ianuarie. Autoritățile cer expozanților să aibă în vedere că trebuie respectat cu strictețe și orarul de funcționare. Astfel, toate căbănuțele se vor deschide și închide în același timp, de luni și până joi, între orele 10.00 și 22.00, iar de vineri și până duminică, între orele 10.00 și 23.00.