Începe cea de-a XI-a ediţie a Competiţiei Tinereţii

0
123

Competiţia Tinereţii a ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Este proiectul cel mai longeviv şi cu cel mai mare impact în rândul tinerilor doljeni. Reuşita lui se datorează parteneriatului care există, de câţiva ani,  între Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, autorităţile publice locale şi judeţene, instituţiile publice cu atribuţii în domeniiile culturii, educaţiei şi tineretului, organizaţiile neguvernamentale. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, a fost prezentat planul pentru anul şcolar care tocmai a început.

Competiţia este organizată de DJST Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, fiind susţinută financiar de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi  Consiliul Judeţean Dolj , iar partenerii din acest an sunt în număr de 14, de pe listă nelipsind Primăria Craiova, Universitatea din Craiova, Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, Palatul Copiilor Craiova, etc. „Este un proiect care oferă liceenilor ocazia să se descopere, să se valorizeze, să lucreze în echipă şi să-şi dezvolte sentimentul de apartenenţă la instituţia unde ei învaţă şi la comunitatea în care trăiesc. Tema acestei ediţii este OLTENIA ALTFEL, prin alegerea acesteia organizatorii şi partenerii lor urmărind să evidenţieze inteligenţa, creativitatea şi talentul tinerilor în a arăta tuturor că pot oferi soluţii pentru ca Oltenia să răspundă celei mai mari provocări a anului 2019 – preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Europei”, a precizat Origen Staicu, director executiv al DJST Dolj. La rândul său, Cosmin Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a menţionat: „Mă bucur că sunt prezent la această lansare. Este foarte important că există un astfel de proiect şi vom fi mereu alături de astfel de iniţiative. Sunt convins că va fi o acţiune reuşită, la fel cum au fost şi cele precedente. Suntem şi vom fi mereu alături de tineri”.

Cât mai multe licee, aşteptate să se înscrie

„OLTENIA ALTFEL” se va desfăşura în perioada 24 septembrie 2018 – 15 iunie 2019, înscrierea liceelor în competiţie având punct final ziua de 1 octombrie a.c., manifestările debutând pe 5 octombrie, cu Parada Liceelor. „În anul şcolar 2017 – 2018, au participat 14 licee, căştigător fiind desemnat Liceul „Voltaire”. Aşteptăm, în acest an, şi unităţi de învăţământ din judeţ, în ediţia precedentă fiind, la început, înscrise şi Liceele din Filiaşi şi Dăbuleni, dar, din raţiuni economice, acestea s-au retras. Au fost descoperiţi, de-a lungul anilor, tineri valoroşi, în cadrul acestui proiect pe care îl iubim. Ne dorim să extindem competiţia şi în alte judeţe, cu sprijinul MTS. Căştigătorii au parte de un sejur în zonele foarte vizitate din ţară, învingătorii de la „Voltaire” participând la o excursie pe Clisura Dunării. Din acest an, va fi acordat şi un premiu fair-play. Sunt mai multe secţiuni de concurs, de la probe artistice, oratorie, până la cele sportive”, a punctat  Diana Neamţu, coordonator al Proiectului.