Program recreativ şi educaţional pentru copiii Centrului social „Aripi de Lumină”

0
300

poza 1Copiii Centrului social „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei au fost implicaţi în această perioadă într-un amplu program recreativ şi educaţional, care s-a axat pe activităţi derulate în colaborare cu instituţii de cultură craiovene.

Cu acest prilej, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Eliza Opran” din Işalnita, ai Școlii Gimnaziale – Robăneştii de Jos, respectiv ai Școlii cu clasele I-VIII – Ghindeni, beneficiari ai Centrului social „Aripi de Lumină”, au participat la ateliere de creaţie, la Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei, sub coordonarea Costinelei Iacob, au vizionat filme educative, au vizitat Grădina Botanică, unde au luat parte la acţiuni recreative, sub îndrumarea specialiştilor Centrului. poza 2

«Toate aceste activităţi au oferit copiilor oportunităţi de a se dezvolta, de a descoperi care le sunt aptitudinile şi talentele, de a se manifesta într-o manieră creativă şi expresivă, constituind experienţe de învăţare creative, consistente, relevante. Profesorii şi părinţii copiilor selecţionaţi au fost informaţi cu privire la serviciile oferite de Centrul „Aripi de Lumină” în cadrul unor prezentări Power Point, ce au avut loc în cele trei şcoli din mediul rural. Variind activităţile, copiii s-au bucurat pe deplin de timpul petrecut împreună, împărtăşindu-şi totodată proiectele, întâmplările, jocurile pe care le-au experimentat la ultima întâlnire», a declarat Renata Bănescu, psihopedagog la Centrul social „Aripi de Lumină”.

Copiii din cadrul şcolilor partenere, care au participat la activităţile desfăşurate în cadrul Centrului „Aripi de Lumină”, au beneficiat de transport gratuit. De asemenea, cu prilejul începerii noului an şcolar, elevii acestor unităţi de învăţământ au primit rechizite şcolare.