Încă 30 de zile după gratii pentru tânărul care a împuşcat un bărbat din Segarcea

0
317

puscarieJudecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor Parchetuluid e pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a tânărului de 23 de ani, din oraşul Segarcea, ajuns după gratii pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Anchetatorii au stabilit că tânărul, cu o armă de vânătoare deţinută ilegal, l-a împuşcat pe un localnic de 49 de ani, cu care avea neînţelegeri mai vechi.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a tânărului de 23 de ani din Segarcea, care şi-a împuşcat un consătean cu o armă de vânătoare: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului BREBENOIU ADRIAN IONUŢ pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18 septembrie 2016 până la data de 17 octombrie 2016 inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă instanţei.

Reamintim că, poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi pe 20 iulie a.c., în jurul prânzului, despre un eveniment soldat cu rănirea gravă, prin împuşcare, a unui bărbat din oraşul Segarcea. Echipa de cercetare condusă de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a ajuns la faţa locului, fiind demarate cercetările pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a petrecut fapta. Astfel, potrivit anchetatorilor, s-a stabilit că, între autor, Adrian Ionuţ Brebenoiu, de 23 de ani, din localitate şi Paul Lican, de 49 de ani, tot din Segarcea, exista o stare conflictuală mai veche. În anul 2011, fiul lui Paul Lican a rămas fără un ochi, după ce Brebenoiu l-ar fi lovit cu o piatră lansată cu praştia, în timpul unei altercaţii în care au fost implicaţi mai mulţi tineri, de ambele părţi, după cum au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Brebenoiu a fost arestat şi condamnat în acest caz la 1 an de închisoare cu executare, fiind eliberat condiţionat în aprilie 2012, însă între el şi Paul Lican a rămas starea de tensiune, astfel că, deseori au fost văzuţi certându-se şi înjurându-se reciproc. Ceea ce s-a întâmplat şi miercuri, 20 iulie a.c.. Cei doi s-au certat din nou, în faţa locuinţei lui Lican, s-au ameninţat, iar Brebenoiu s-a dus acasă, şi-a luat puşca, a revenit şi a tras în Paul Lican, apoi a fugit, abandonând arma într-o grădină. Martorii au chemat ambulanţa, bărbatul rănit fiind adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a intrat de urgenţă în operaţie, întrucât starea sa era destul de gravă. Oamenii legii l-au depistat şi pe Brebenoiu, iar în cursul serii au reuşit să găsească şi arma, stabilindu-se că era o puşcă artizanală de vânătoare, pe care nu o deţinea legal. Medicii legişti au stabilit că leziunile suferite de victimă au fost de natură să-i pună viaţa în primejdie, astfel că tânărul a ajuns după gratii. „Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, iar pe numele său a fost emisă, miercuri seara, ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore”, ne-a declarat, la momentul respectiv, procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Adrian Ionuţ Brebenoiu a ajuns în arestul IPJ Dolj, iar pe 21 iulie a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile.