“Dezvoltarea agriculturii şi susţinerea fermierilor reprezintă una dintre priorităţile băncii”

0
365

agricultura 1Banca Comercială Română (BCR) a încheiat convenţiile tripartite cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondurile de Garantare în scopul finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin în sectorul agricol, în campania din acest an.

Producătorii agricoli – persoane fizice autorizate sau persoane juridice – au la dispoziţie, astfel, infrastructura şi suportul celei mai mari bănci din România – BCR, pentru a obţine facilităţi de finanţare pe termen scurt, în condiţii de cost avantajoase. BCR oferă capital de lucru de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA, în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS), Plătilor Redistributive, Plăţilor pentru practicile agricole benefice pentru mediu şi climă, cât şi în cadrul Măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole.agricultura

„Fermierii eligibili pentru subvenţii se pot adresa oricărei unităţi din reţea”

“Dezvoltarea agriculturii şi susţinerea fermierilor reprezintă una dintre priorităţile BCR în politicile noastre de implicare şi sprijin a sectorului public. Fermierii vor regăsi în noi un partener de încredere, prompt şi capabil să le rezolve în timp util dosarele de finanţare pentru lucrările agricole. Beneficiarii au la dispoziţie întreaga noastră reţea din ţară pentru a putea depune cererile şi a accesa capitalul necesar campaniei agricole 2016” – Ioana Gheorghiade, Director Finanţarea Infrastructurii şi Sector Public în cadrul BCR.

Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de facilităţi de finanţare, în baza Adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA. Prin acest document, se confirmă că s-au efectuat controalele administrative asupra cererii unice de plată depuse şi că beneficiarii îndeplinesc condiţiile generale de acordare a sumelor cuvenite.