Universitatea din Craiova va acorda titlul de Doctor Honoris Causa Mariei Iliescu

1
103

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova va acorda titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova prof. univ. dr. dr. h. c. mult. Maria Iliescu.

Maria Iliescu

Profesor emerit la Institutul de Romanistică „Franz-Leopold” din cadrul Universităţii din Innsbruck (Austria), Maria Iliescu este preşedinte de onoare al Societăţii Internaţionale de Lingvistică şi Filologie Romanică, profesor conducător de doctorat la Universitatea din Innsbruck şi la Universitatea din Craiova, Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi din ţară şi străinătate (Universitatea din Innsbruck, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti), membru de onoare al Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan –Alexandru Rosetti” al Academiei Române.

Evenimentul de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova se va desfăşura luni, 22 septembrie, ora 11.00, în Sala Albastră.

Decizia Senatului Universităţii craiovene de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Maria Iliescu reprezintă atât manifestarea recunoaşterii prestigioasei sale activităţi ştiinţifice din domeniul filologiei romanice, cât şi continuarea unei tradiţii începute cu mulţi ani în urmă, prin care Universitatea din Craiova îşi exprimă admiraţia şi preţuirea faţă de personalităţi marcante ale lumii academice internaţionale.

1 COMENTARIU

Comments are closed.