Pictură şi dans, de Ziua Internaţională a Păcii

0
136

Pentru a veni în întâmpinarea copiilor talentaţi ai Craiovei, dornici de a-şi petrece timpul liber într-un mod util şi plăcut, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Consiliul Local Municipal Craiova, Cercul de Pictură „Junior Art”, Club ARTI, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Grădiniţa nr. 43 „Căsuţa cu Poveşti” şi Şcoala cu clasele I-VII Izvoare, organizează o serie de activităţi interactive de pictură şi dans, cu prilejul Zilei Internaţionale a Păcii (21 septembrie). O zi care a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982 şi în care oamenii din mai multe ţări sunt invitaţi să se gândească la pace, la o societate lipsită de ură şi violenţă.

Intitulate generic „Pacea – mesaj universal”, manifestările debutează astăzi, ora 11.00, la Galeria „Vollard” a Casei de Cultură, cu vernisajul unei expoziţii de pictură, şi vor continua mâine, 21 septembrie, cu începere de la ora 12.30, în Piaţa „Mihai Viteazul”, cu un spectacol de dansuri, o expoziţie de pictură, activităţi de creaţie interactivă pentru micii artişti ai oraşului.

«Această zi a fost înfiinţată pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi din şcoli. Ea se adresează fiecărui om de pe Pământ, din toate sectoarele societăţii – autorităţi, instituţii internaţionale, organizaţii regionale, organizaţii neguvernamentale nonprofit şi cetăţenilor. Este o zi în care oamenii reflectează şi visează la un viitor al păcii într-o societate lipsită de ură şi violenţă şi îşi exprimă gândurile şi sentimentele prin creaţii artistice sau manifestări pentru a promova pacea», spun reprezentanţii Casei de Cultură.