Cursele aeriene operate pe ruta Craiova – Milano se dublează

0
128

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a anunţăt ieri lansarea procedurilor legale pentru mărirea numărului de curse aeriene operate pe ruta Craiova – Milano, frecvenţa acestora urmând să crească astfel de la două zboruri în fiecare săptămână, atâtea câte sunt în prezent, la patru. 

„Numărul solicitărilor de a zbura pe această rută ne-a depăşit aşteptările. De la lansarea cursei Craiova – Milano am primit foarte multe cereri, astfel încât cele două zboruri, operate de Wizz Air în fiecare luni şi vineri, nu acoperă toate aceste solicitări. Practic, se zboară cu casa închisă. Am hotărât, de comun acord cu managementul Aeroportului Craiova, să venim în întâmpinarea pasagerilor şi să mărim frecvenţa zborurilor de la două la patru curse săptămânal. Luăm această decizie cu toată convingerea, dar şi cu bucuria că atingem unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus atunci când am demarat proiectul reabilitării şi modernizării Aeroportului, anume creşterea conexiunilor directe între Craiova şi principalele oraşe ale spaţiului comunitar”, a subliniat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

„Avem aproape 600 de călători într-o singură zi”

Şeful administraţiei doljene a spus că în 2005, când administraţia începea să gândească cum să pună în valoare această investiţie, Aeroportul număra doar 250 de clienţi. „Numai cine nu a fost într-o zi de luni sau de vineri în Aeroportul Craiova nu poate realiza dimensiunea pe care a căpătat-o astăzi aeroportul. În 2005, atunci când practic am început să gândim serios un proiect de punere în valoare a acestui obiectiv, Aeroportul Craiova număra puţin peste 250 de pasageri într-un singur an. Acum, avem aproape 600 de călători într-o singură zi în care sunt programate zboruri. În decembrie 2012, alături de premierul Victor Ponta şi de membrii Cabinetului pe care îl conduce, inauguram Aeroportul Craiova, obiectiv care, în ultimii ani, a fost în atenţia noastră, a Consiliului Judeţean Dolj. Iată că, în mai puţin de un an, am reuşit să lansăm rute noi către destinaţii precum Milano şi Londra, dar şi să reluăm zborurile directe către Roma”, a mai spus Ion Prioteasa. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a mai spus că la sfârşitul acestui an, se vor executa săptămânal nouă curse către aceste trei metropole europene. La acestea se adaugă alte trei noi rute către destinaţii europene de top – Barcelona, Dortmund şi Bologna, care vor fi operaţionale din 2014.

„Legăm Craiova, capitală a regiunii Oltenia, de Europa”

Cristinel Iovan

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan a declarat: „Suntem încrezători în posibilităţile Aeroportului Craiova de a-şi continua planul de dezvoltare a capacităţii de operare de curse aeriene către destinaţii noi. Ne aşteptăm ca, în vara anului viitor, de pe Aeroportul Craiova să opereze 16 curse săptămânal. Este un angajament pe care managementul Aeroportului şi Consiliul Judeţean Dolj şi l-au asumat şi prin care, iată, legăm Craiova, capitală a regiunii Oltenia, de Europa”. În urmă cu o săptămână, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, anunţa lansarea la licitaţie a trei noi rute aeriene care urmează a fi operate de pe Aeroportul Craiova spre Barcelona (Spania), Bologna (Italia) şi Dortmund (Germania), cursele urmând a fi subvenţionate în baza schemei de ajutor la înfiinţare, aprobată de către Comisia Europeană.