Pompieri doljeni, într-o nouă misiune de sprijinire a Greciei în lupta cu incendiile

1
865

Astăzi, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat, a avut loc, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpan, revista de front a detașamentelor de pompieri înainte de plecarea într-o nouă misiune de stingere a incendiilor din Grecia. Misiunea este un răspuns la solicitarea de asistență internațională înaintată, ieri, de statul elen, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
România trimite, de această dată, în Grecia, 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va lucra. Pompierii români – care vor interveni pentru stingerea incendiilor care afectează o zonă din apropierea Atenei –
provin de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș). Din județul nostru au plecat spre Grecia, cu o autospecială centru de comanda, un ofițer și patru subofițeri.

1 COMENTARIU

Comments are closed.