Modificări mari pe scaunele din învăţământul doljean

3
9139

Sunt schimbări mari în  învăţământul preuniversitar doljean, atât la nivel de directori  şi adjuncţi ai şcolilor, cât şi la cel care ţine de structura superioară  – Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Au fost schimbaţi directori de instituţii, cu puţin timp înaintea susţinerii examenului pentru obţinerea postului de director şi director adjunct în şcoli şi grădiniţe, s-au schimbat inspectori. Au fost şi proteste, de la Şcoala Gimnazială din Filiaşi şi de la Liceul “Voltaire” din Craiova, cadre didactice, părinţi de copii care învaţă acolo încercând să păstreze în funcţie managerii, manifestaţiile având loc în faţa ISJ Dolj. Sunt modificări care lasă loc de interpretări, cu atât mai mult cu cât la unităţile respective s-au obţinut rezultate meritorii, la tot ceea ce înseamnă procesul de învăţământ.

Astăzi, în faţa sediului ISJ Dolj, a avut loc un protest al cadrelor didactice şi al părinţilor copiilor care învaţă la Liceul “Voltaire”. Protestau pentru schimbarea din funcţie a managerului, prof. Dorina Popi. Cu o zi în urmă, în faţa aceluiaşi sediu, au protestat cei de la Filiaşi, care nu doreau schimbarea din funcţie a prof. Alin Mondescu, director al școlii gimnaziale din localitate. Protestele au rămas fără urmări, deciziile fiind statutate. “Sigur, am mers şi am discutat cu cei care au venit, ieri, de la Filiaşi, le-am explicat ceea ce se întâmplă, le-am ascultat doleanţele, dar decizia rămâne. Acolo au fost constatate disfuncţionalităţi în decursul anilor, am avut şi sesizări, vorbind şi de schimbarea unei structuri, la Fratoştiţa, şi cred că am luat măsura cea mai bună. De asemenea, dacă vorbim de “Voltaire”, şi acolo trebuie adoptate măsuri. Vrem să venim cu o echipă tânără, care poate conlucra şi cu cei de la Liceul Tehnologic “Ştefan Odobleja”, unde, de asemenea, au fost schimbări, în aşa fel încât acolo să avem stabilitate. Nu am, deocamdată, o situaţie centralizată, dar au fost schimbări de directori, atât în Craiova, cât şi în teritoriu, dar totul s-a făcut după o evaluare strictă, pe criterii de competenţă”, a precizat prof. Alexandru Gîdăr, inspector general al învăţământului doljean.

Alți directori

Sunt schimbări mari în Dolj, mai ales în Craiova, atât la unităţi de învăţământ preşcolar, cât şi la învăţământul primar, gimnazial sau liceal. Astfel, la Liceul de Arte “Marin Sorescu”, prof. Lucia Croitoru a fost schimbată din funcţie, la fel cum s-a întâmplat şi la Liceul Tehnologic Auto, unde atât directorul, prof. Georgică Bercea – Florea, cât şi adjunctul, prof. George Stănăşel, au fost înlocuiţi. De asemenea, la Colegiul Naţional “Carol I”, adjuncţii au fost înlocuiţi, chiar dacă fuseseră numiţi cu câteva luni în urmă. Este vorba despre prof. Răzvan Jenaru şi Lucian Chilom. Totodată, o conducere nouă este şi la Şcoala Gimnazială “Traian” din Craiova, ca şi la Şcoala Gimnazială “Decebal”. O modificare, la nivel de directorat, este şi la Şcoala Specială “Sf. Vasile”, la care se adaugă câteva grădiniţe.

Schimbări şi la ISJ

Şi la nivel de ISJ Dolj sunt schimbări majore. Astfel, la Învăţământul Tehnologic şi Profesional, prof. Simona Ciulu a plecat director adjunct la “Odobleja”, urmând să lase locul altui cadru didactic specializat. De asemenea, prof. Alexandrina Năstase va fi noul şef la Management Resurse Umane. Și Alexandru Dragnea se întoarce în inspectorat. O schimbare importantă va fi la “Perfecţionare”, unde coordonator se prefigurează a fi fostul inspector școlar general, prof. Monica Sună.

3 COMENTARII

  1. Toate schimbãrile au fost fãcute in funcţie de culoarea politicã. Liceul de Arte ,in prezent are un director de religie şi un dir.adj. de matematicã. Oare nu era necesar sã fie numit un director care era profesor de muzicã sau de arte plastice ?

  2. Domnule Inspector Scolar General, vă aduc la cunostință că în conformitate cu ART.61, aliniatul 2 din LEN, rețeaua școlară se organizează de către autoritățile publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor școlare, școala in cauza neavând niciun cuvânt de spus.

  3. Magarii peste tot, de la varf inalt, LA CAROL I SE STIE DINAINTE DE CONCURS CINE VA CASTIGA, dany “the boss” leotescu si irina balerina se vor vedea in sfarsit directori, ca si-au dorit de mici…

Comments are closed.