Ministrul Mihai Fifor le-a cerut prefecţilor să se implice în pregătirea claselor pentru noul an şcolar

0
488
Ieri, într-o video-conferință, deţinătorul portofoliului interimar la Ministerul  Afacerilor Interne şi vicepremier, în acelaşi timp, este vorba de Mihai Fifor,  a cerut, expres, intervenţia prefecţilor şi directorilor de şcoli în situaţiile de urgenţă a copiilor aflaţi în dificultate, vorbind de reabilitarea clădirilor în care aceştia învaţă. Intervenţia sa a fost binevenită, iar, în judeţul Dolj, pentru că despre el vorbim, acţiunea s-a soldat cu succes. Totul este circumscris planului de dezvoltare a învăţământului preuniversitar.
Vicepremierul Mihai Fifor, deţinător, interimar, al portofoliului Ministerului  Afacerilor Interne, şi, în acelaşi timp, vicepremier, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, prezentând planul de măsuri, pentru anul şcoalar de învăţământ 2019 – 2020. A fost, practic, o video-conferinţă, unde, conform programului de guvernare, s-au prezentat unele dintre probleme. „Până în seara aceasta, le solicit prefecţilor şi managerilor de unităţi şcolare situaţia clară a  instituţiilor aflate în subordine, şi, aici, vorbesc despre toalete aflate în curţi şi despre de autorizaţii de construire sau de asigurare la incendiu şi la intervenţii în caz de calamităţi. Toţi conducătorii de şcoli trebuie să fie prezenţi la faţa locului, când se desfăşoară lucrări de reabilitare, dar, fiind lângă mine, şi domnul ministru al Educaţiei Naţionale, se pot spune mai multe”, a precizat Mihai Fifor.
Dan Breaz, interimarul de la „Educaţie”, s-a încurcat în explicaţii, dar tot a găsit ceva de spus: „Ne-am aplicat pe pregătirea anului şcolar şi vom merge pe verificarea şcolilor, în aşa fel încât să fie puse la punct, din toate punctele de vedere. Vom găsi cele mai bune soluţii, astfel încât toate şcolile din Ronmânia să fie pregătite ” E ceva care ţine de discursurile mai de dinainte, perioadă ante 1989.
Controale în şcoli până pe 31 august
În judeţul Dolj, situaţia nu este una critică, acest fapt fiind confirmat şi de prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Pucărescu: „Avem, în teritoriu, 195 de unităţi de învăţământ de stat şi 22 de învăţământ privat, cu personalitate juridică. Avem 585 de clădiri în care îşi desfăşoară activitatea şi peste 88.000 de elevi în învăţământul de stat, iar, în cel privat, sunt înregistraţi mai mult de 4.600 de elevi. În ceea ce priveşte învăţământul de stat, unităţile administrativ teritoriale pun la dispoziţie pentru copii 111 de microbuze prin care se fac transportul către şcoli. Între 19 şi 31 august, vor continua controalele şi verificările în instituţiile de învăţământ preuniversitar, având lângă noi Poliţia, Jandarmeria, Direcţia de Sănătate Publică şi celelalte instituţii deconcentrate, aflate în subordinea instituţiei prefectului de Dolj”, a precizat Dan Narcis Purcărescu.