Invitaţie la fotbal pe plajă, în nocturnă

0
206

Pe un teren cu mai mult nisip decât iarbă, Universitatea Craiova întâlneşte astăzi Concordia Chiajna

Scăpată de grija de a nu se face de râs în cupele europene şi ieşind onorabil din dubla cu Leipzig, Craiova se întoarce la obiectivele interne, unele deloc uşor de îndeplinit, după s-au prezentat băieţii lui Mangia până acum. Acasă, publicul e un mare atu, dar în acelaşi timp terenul este un handicap permanent. În iarnă se rupea pentru că era iarnă şi nu se prinsese, acum, în vară, e nisipos pentru că e sezonul plajei, probabil. E mult mai bun oricum pentru întins şezlonguri decât pentru băgat alunecări. În orice caz, investiţia de zeci de milioane de euro a fost batjocorită prin modul cum s-a gestionat suprafaţa de joc.

O altă mare problemă pentru Universitatea este recuperarea lui Mitriţă, căpitanul accidentat tocmai din cauza terenului de joc şi care înseamnă cel puţin 50% din forţa echipei în acest moment. După schimbările din vara aceasta, Craiova a umplut golurile de anul trecut, dar s-a descoperit în alte zone. Cu Pigliacelli, Donkor şi Fedele în lot, Universitatea ar fi avut şanse mari să câştige titlul în sezonul precedent. Numai că anul acesta găurile au apărut în alte părţi, iar astăzi, de exemplu, echipa ar putea fi juca fără toţi cei trei atacanţi care au marcat peste 40 de goluri anul trecut: Băluţă, Gustavo şi Mitriţă. O altă problema o reprezintă jucătorul pe care s-a plătit 1 milion de euro, Alex Cicâldău, o dezamăgire în acest început de sezon. De asemenea, Burlacu, deşi forţat permanent, este o mare deziluzie şi ar fi indicat să fie împrumutat unei alte echipe pentru a fi recuperat ca formă şi psihic, fiindcă în acest ritm riscă să ajungă hulit de public din primul până în ultimul minut.

Adversarul de astăzi, Concordia Chiajna, are jucători cu mare experienţă precum Prepeliţă, Bawab, Matei, Batin, Cristescu, Bărboianu sau Gorobsov, dar şi câţiva tineri care au atras atenţia, respectiv Deaconu, Grădinaru sau Panait.

Mangia mai vrea jucători: „Vom stabili obiectivul echipei când lotul va fi complet”

Italianul Devis Mangia a prefaţat duelul cu Concordia Chiajna şi a solicitat concentrare maximă din partea jucătorilor săi. Antrenorul a precizat că aceştia resimt oboseala după meciul cu Leipzig, dar el nu poate face schimbări în echipă, deoarece lotul este unul restrâns. „Întâlnim o echipă bună şi pentru că venim după un meci foarte solicitant, jucătorii sunt obosiţi şi nu avem posibilitatea, din cauza lotului restrâns, să facem schimbări în echipă. Am avut şi anul trecut probleme cu Chiajna, este o echipă organizată, care poate crea mari probleme. Avem nevoie de maximă concentrare şi o atitudine foarte bună. Îmi doresc fanii aproape, avem mare nevoie de ei, dar şi noi trebuie să le oferim satisfacţie” a spus Mangia.

Mitriţă e incert

Devis Mangia s-a referit şi la câteva dintre problemele de lot, cea mai acută fiind cea a lui Mitriţă, accidentat în meciul cu Leipzig, recuperarea sa nefiind certă pentru duelul cu ilfovenii: „Mitriţă este mai bine, dar nu ştim dacă poate juca, vom vedea după ultimul antrenament. În schimb, Meza Colli va putea debuta abia după întreruperea campionatului pentru meciurile naţionalei. Bic nu este valid, iar Fausto Rossi este problema clubului, nu a mea”.

Mangia îşi mai doreşte jucători şi spune că nu se poate stabili un obiectiv concret până când lotul nu va fi complet: „Prefer să nu mai vorbesc despre transferuri, clubul se ocupă de acest lucru, voi vorbi la finalul perioadei de mercato, atunci putem stabili obiectivele, când vom afla pe ce jucători de bazăm. Sunt mulţumit de toţi jucătorii care au fost achiziţionaţi în vara aceasta şi nivelul echipei a crescut pe anumite poziţii pe care au venit jucători. Am folosit acest sistem cu 3 fundaşi pentru că anumiţi jucători aveau nevoie să crească pe anumite poziţii. Spre exemplu, Bancu a devenit fundaşul stânga al naţionalei din acest sistem folosit de noi, chiar dacă la naţională joacă în altă aşezare”.

Antrenorul italian nu a comentat problema suprafeţei de joc de pe „Ion Oblemenco”, dar a anunţat că jucătorii sunt nemulţumiţi de starea gazonului: „Jucătorii mei nu sunt mulţumiţi de gazon, eu pot să spun că mă ocup de schimbarea jucătorilor, nu a terenului”.

Donkor: „Craiova e peste aşteptările mele”

Stoperul ghanez Isaac Donkor a declarat că atât echipa Craiovei, cât şi fanii i-au depăşit aşteptările pe care le avea la sosirea în România: „Ne aşteaptă un meci greu, am pierdut multă energie joi, la meciul cu Leipzig, şi încercăm să ne recuperăm pentru a face o partidă bună. Sunt mulţumit de ceea ce am găsit la Craiova, este un club mare, care a investit şi va mai investi, iar eu şi colegii mei vom da totul pentru a ne îndeplini obiectivele. Mă gândesc cum să-mi fac treaba cât mai bine, indiferent pe ce post joc, ca fundaş central sau în bandă. Nu mă aşteptam să fiu primit aşa de frumos de către public, nu ştiam că fanii Craiovei sunt aşa de înfocaţi, totul este peste aşteptările mele. Sunt fericit că şi Fedele, care mi-a fost coleg şi la Cesena, a debutat cu un gol aşa de frumos, de fapt, el obişnuieşte să marcheze astfel de goluri, de la distanţă”.