Pasajul subteran va fi deschis pe 6 septembrie

0
123

Pasajul de sub strada „Arieş” va fi deschis în două săptămâni. Directorul Mitliv, firma care a realizat această lucrare, susţine că mai sunt de pus la punct doar câteva detalii tehnice, după care Primăria Craiova va fi invitată să facă recepţia finală. 

Pasajul subteran de pe strada „Arieş” ar fi trebuit să fie dat în folosință pe data de 23 august. Constructorul Mitliv SA Craiova a recunoscut, ieri, că această dată de inaugurare nu va putea fi respectată, motiv pentru care se pune problema unei mici întârzieri. Directorul firmei, Liviu Cioană, a declarat, ieri, că tunelul pe care vor circula maşinile mai are nevoie de câteva zile, timp în care trebuie să fie puse la punct unele detaliile tehnice. „Pasajul este terminat în totalitate, dar este nevoie să mai punem la punct câteva detalii. Nu sunt lucruri care implică o perioadă mare de timp, însă nu îl vom putea deschide pentru şoferi pe data de 23 august, aşa cum am anunţat, ci cu câteva săptămâni mai târziu”, a declarat directorul Liviu Cioană.

Peretele-cortină va fi montat în următoarele zile

Cel mai probabil, deschiderea pasajului subteran va fi amânată pentru următoarele două săptămâni. În tot acest timp, potrivit reprezentantului Mitliv, se va lucra la pereţii interiori ai pasajului, unde este nevoie să se monteze un „perete-copertină” atât pentru siguranţă, cât şi pentru design. ”În aceste zile se montează peretele-cortină chiar în interiorul pasajului. Este o operaţie simplă, care nu necesită mult timp şi pe care noi o vom executa foarte repede, pentru că avem şi materialul care ne trebuie, dar şi utilajele şi forţa de muncă necesare. Altceva însă ne întârzie mai mult. Este vorba de un management de trafic integrat pe care trebuie să îl punem la punct împreună cu autoritatea locală”, a mai spus directorul Mitliv.

Pasajul va avea şi un afişaj electronic

Afişajul electronic al pasajului, fiindcă despre acesta este vorba, este realizat în totalitate de firma Mitliv, iar municipalitatea trebuie să asigure conectarea şi funcţionarea lui. ”Pasajul este iluminat, dar mai trebuie să montăm afişajul electronic. Primăria Craiova colaborează cu noi în sensul că trebuie să preia partea de cablare şi conectare a lui”, a mai spus directorul Mitliv. Afişajul electronic constă, potrivit constructorilor, în panouri de atenţionare la intrarea şi ieşirea din pasaj. În interior, pasajul este iluminat cu leduri. Pietonii nu au acces în pasaj, acesta nefiind prevăzut cu o bandă de circulaţie pentru aceştia, iar singura cale de acces existentă fiind destinată personalului care va întreţine curăţenia.

Stâlpii exteriori vor fi îmbrăcaţi în flori

Totodată, al treilea detaliu pe care constructorii trebuie să îl pună la punct înainte de recepţia finală sunt decoraţiunile exterioare ale pasajului. „Autorităţile ne-au pus în vedere că trebuie să decorăm puţin acest pasaj şi acum suntem în discuţii privind acest aspect. După ce vom şti ce îşi doresc mai exact, vom începe să le realizăm efectiv ca să putem să îl inaugurăm cât mai repede”, a mai spus Liviu Cioană. Potrivit directorului Mitliv, municipalitatea a pus în vedere constructorului ca stâlpii de susţinere ai pasajului subteran să fie îmbrăcaţi cu ghivece de flori pentru a estompa aspectul rigid al constructorului. De asemenea, un aranjament peisagistic trebuie să fie realizat pentru decorarea sensului giratoriu din intersecţia străzilor „Arieş” cu „Împăratul Traian”.