Avântul Pieleşti avansează în Cupa României

0
429

Câştigătoarea Cupei României din judeţul Dolj, Avântul Pieleşti, s-a calificat în finala fazei regionale a competiţiei. Formaţia din comuna lui Gheorghiţă Geolgău a câştigat ambele meciuri din grupa a 2-a din cadrul Regiunii 5 şi va disputa finala regională, contra echipei Primăriei Rm. Vâlcea.

În primul meci, Avântul Pieleşti s-a impus pe teren propriu, scor 4-2, contra reprezentantei Oltului, ACS Iris Titulescu, formaţie învinsă cu acelaşi scor şi de Roberto Ziduri, a treia echipă din grupă. În partida decisivă, disputată miercuri, la Odobeşti, contra câştigătoarei Cupei din Dâmboviţa, Roberto Ziduri, doljenii s-au impus cu 3-1 şi au câştigat grupa. Gazdele au evoluat din minutul 51 în inferioritate numerică.

Finala Regiunii 5 a Cupei României se va disputa sâmbătă, 22 iulie, pe stadionul “Zăvoi” din Rm. Vâlcea, între formaţia locală, SCM Rm. Vâlcea, şi Avântul Pieleşti. În grupa lor, vâlcenii au câştigat în deplasare, scor 4-1, cu Rapid Buzescu, formaţie pe care au eliminat-o şi din  barajul de promovare în Liga a III-a, şi s-au impus la penalty-uri contra celor de la Speed Academy Piteşti.