Ştiinţa a scăpat şi de complexul Botoşani

0
383

Oltenii trăiesc momente istorice. Ştiinţa îşi croieşte drum spre titlu, printre adversari îndârjiţi, într-o epocă stranie, în care fanii îşi dovedesc ataşamentul necondiţionat, indiferent de moment, de restricţii. Universitatea elimină complex după complex şi mai are doi paşi până la “vis”, într-un final de campionat în care numai Dan Petrescu şi Radu Naum îndrăznesc să-i mai conteste meritul. Craiova a învins în premieră la Botoşani, cu 2-0, dar nu şi-a conturat victoria din prima repriză, aşa cum era cazul, după ocazii, ci din două penalty-uri, la fel ca în derby-ul cu FCSB, transformate în partea secundă. Ştiinţa a avut o primă jumătate de oră în care i-a lipsit pe nedrept avantajul pe tabelă, cu ratări în special din faze fixe, şi avea să câştige mai greu decât era cazul. În partea secundă s-a conturat succesul, unul meritat. Mihăilă şi Gustavo nu au fost doar faultaţi, ci maltrataţi în careul advers, iar Cicâldău şi Gustavo n-au ezitat de la punctul cu var, în nişte momente în care presiunea îi putea copleşi. Între goluri, Koljic putea lejer să liniştească fanii olteni, la cele două uriaşe ratări cu portarul, dar Craiova parcă trebuie să sufere pentru fiecare minut, pentru fiecare victorie şi pentru fiecare pas către un titlu pe care îl aşteaptă de prea mult timp. Pe parcurs, Acka, Cosic, Baiaram sau Bancu trecuseră pe lângă gol, exasperând sutele de mii de fani care-i urmăreau cu sufletul la gură.

În miez de noapte, Ştiinţa a revenit în Bănie şi a fost întâmpinată de mii de fani la stadionul “Ion Oblemenco”, sărbătoarea titlului fiind compusă parcă din mai multe episoade minunate. Craiova e sigură acum că îşi va disputa finala campionatului cu CFR Cluj, indiferent ce se va întâmpla în meciul următor, la Giurgiu.

FC Botoşani – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Cicâldău 72 – pen., Gustavo 90+5 pen.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Papa, Carlone (Babunski ’74) – Ashkovski (Fili ’84), Florescu (Câmpanu ’74), Ofosu (Keyta ’69) – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vlădoiu 7, Cosic 7, Acka 7, Bancu 7 – Nistor 6 (Gustavo ’87) 7, Mateiu 6 (Ivanov ’87), Cicâldău 7 – Bărbuţ 7 (Baiaram ’67) 7, Koljic 7, Mihăilă 7. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitri: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu – Cătălin Nica