Lia Olguța Vasilescu a fost realeasă pentru un nou mandat în fruntea PSD Craiova

0
1897

Lia Olguţa Vasilescu a fost realeasă, astăzi, în funcţia de preşedinte al PSD Craiova în cadrul conferinţei acestei organizaţii, la care au participat în jur 650 de membri. Fostul ministru al Muncii a fost realeas în această funcție prin vot deschis, cu unanimitate, fiind singurul candidat pentru şefia PSD Craiova, aşa cum s-a întâmplat şi pentru celelalte funcţii de conducere din organizaţie.  Desigur, Lia Olguța Vasilescu a prezentat și un bilanț de activitate, trecând în revistă toate realizările fie ca edil al Craiovei, fie ca ministru al Muncii, fie ca parlamentar.

La începutul discursului a felicitat pe cei prezenți în sală care poartă numele de Ilie și a spus că și ea la rândul său a fost felicitată de doamna Firea, care a fost convinsă că Olguţa Vasilescu își serbească ziua onomastică purtând și numele Lia.

Parlamentarul doljean a declarat în faţa delegaţilor că îşi propusese să nu mai candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova, însă a motivat că nu doreşte ca dezbinarea care există în administraţia locală să se reflecte şi la nivelul acestei organizaţii și a spus că edilul Craiovei, Mihai Genoiu nu se află în sală pentru că este plecat în concediu de odihnă. “Aş fi vrut să nu mai candidez astăzi şi nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Colegii, apropiaţii ştiu că am spus de câteva luni de zile că nu vreau să mai candidez pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. Nu aş vrea ca dezbinarea care există în administraţia locală şi în multe părţi din acest oraş să se reflecte şi la nivelul organizaţiei municipale. Vin în faţa noastră bătălii pe care ştiu că putem să le câştigăm: vin alegerile locale de anul viitor, vin alegerile parlamentare. Anul acesta sunt alegeri prezidenţiale, unde sper, totuşi, să facem o figură frumoasă. Noi suntem pe deplin determinaţi să ne ducem mai departe toate proiectele…”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a mai spus că la alegerile europarlamentare din 26 mai, după şapte ani de administraţie PSD, a fost prima dată când social-democraţii au pierdut alegerile în acest municipiu, iar vina aparţine în exclusivitate organizaţiei. Olguța Vasilescu a încercat să/i mobilizeze pe cei aflați în sală și le-a spus că la viitoarele alegeri se vor lua toate măsurile ca să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere organizațional în 26 mai a.c.”Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor, dacă vom lua măsuri şi eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală. Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a subliniat Olguța  Vasilescu.