10 mii de lei pentru susţinerea Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”

0
1151

sedinta cj (4)Fundaţia Europeană “Mihai Eminescu” din Craiova a solicitat Consiliului Judeţean Dolj sprijin financiar în vederea organizării celei de-a V-a ediţii a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, care se va desfăşura la Craiova în perioada 17-20 septembrie 2017.  Acest eveniment de anvergură internaţională va reuni şi de data aceasta poeţi din peste 40 de ţări.

«Consiliul Judeţean Dolj va aloca din bugetul propriu judeţean, capitolul 67.02 “Cultură, recreere şi religie”, suma de 10 mii lei în vederea acoperirii unor cheltuieli ocazionale de promovare a acţiunilor celei de-a V-a ediţii a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu”. Propun astfel spre aprobare protocolul de cooperare dintre Consiliul Judeţean Dolj şi Fundaţia Europeană “Mihai Eminescu” Craiova. Consider că este un festival de o importanţă deosebită, de fiecare data după acest eveniment judeţul nostru, regiunea Olteniei a apărut în presa străină, s-a vorbit şi s-a scris despre noi la superlative…», a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Proiectul a fost imediat supus votului şi a trecut cu unanimitate, aleşii judeţeni apreciind acest eveniment ca unul de amploare şi mare impact la nivelul imaginii regiunii noastre şi nu numai. Câteva cuvinte despre manifestarea culturală au fost adresate şi de către preşedintele Fundaţiei, prof. univ. dr. Ion Deaconescu, prezent ieri, la şedinţa ordinară a CJ Dolj.