SRI: Zece persoane suspectate de terorism, declarate indezirabile pe teritoriul României în 2015

0
122

231Serviciul Român de Informaţii anunţă că în anul 2015 zece persoane suspectate de terorism au fost declarate indezirabile, la solicitarea SRI, precizările venind în contextul în care în care raportul Europol publicat miercuri arată că 11 suspecţi au fost arestaţi în România anul trecut. “În contextul nelamuririlor legate de Raportul Europol privind fenomenul terorismului in Europa, in anul 2015, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari. Potrivit Raportului de activitate al SRI pe anul 2015, 10 persoane suspectate de terorism au fost declarate indezirabile pe teritoriul Romaniei, la solicitarea Serviciului Roman de Informatii”, anunţă Biroul de Presă al SRI.

Precizările au fost făcute în contextul în care în raportul Europol privind situaţia şi tendinţele terorismului în UE (TE-SAT) 2016, publicat miercuri pe site-ul instituţiei, se arată că România a arestat unsprezece persoane suspectate de terorism în anul 2015.

“Ţări precum România şi Slovacia au anunţat un nivel scăzut al ameninţării, deşi erau conştiente de riscul reprezentat de luptătorii terorişti străini care le tranzitau teritoriul”, potrivit documentului Europol.