Droguri în Penitenciare, inclusiv la Penitenciarul Craiova

0
419

Procurorii DIICOT au dispus efectuarea unor percheziţii în zece penitenciare, printre acestea fiind Penitenciarul Craiova şi Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Conform DIICOT, drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor deţinuţi.

Este vorba de două dosare penale instrumentate de procurorii DIICOT din Bacău şi Giurgiu. Astfel, pe data de 16 iunie, procurorii au dispus efectuarea a 27 de percheziții în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila, în municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman, precum şi în zece penitenciare, printre care şi Penitenciarul Craiova şi Penitenciarul Drobeta Turnu Seberin.

Srisori pline de droguri

„În cauzele aflate pe rolul celor două structuri, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor”, precizează DIICOT. În urma acţiunilor desfăşurate, la sediul celor două structuri ale DIICOT au fost duse zece persoane. De asemenea,  au fost ridicate mai multe sume în lei și valută (peste 20.000 lei și 7.350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer sume de bani. În acelaşi timp,  s-a dispus reținerea a şase inculpați, urmând a se cere arestarea preventivă față de opt inculpați. Doi dintre ei sunt arestați preventiv în alte cauze. La acţiune au participat ofiţeri de combatere a criminalităţii organizete din Dolj, Mehedinţi, Giurgiu sau Brăila, dar şi lucrători in cadrul penitenciarelor Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă.