„Pătatu” – menţinut după gratii, unul din finii săi – plasat în arest la domiciliu

0
369

Judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au respins, ieri, lui Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. În schimb, instanţa, tot ieri, a admis cererea şi l-a plasat în arest la domiciliu, pe unul din finii lui „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu. Cei doi, împreună cu Radu Alin Florescu, tot fin al lui Capotescu, au ajuns după gratii în urma unei acţiuni de pe 5 aprilie a.c., a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi proxenetism.

capotescuMagistraţii Tribunalului Dolj au respins, ieri, cererea lui Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, de a fi plasat în arest la domiciliu, menţinându-l în arest preventiv, însă au admis-o pe cea a lui Ahmed Cristian Bulacu, unul din cei doi fini ai săi împreună cu care a ajuns în spatele gratiilor la începutul lui aprilie a.c.: „Respinge cererea formulată, de petentul inculpat Capotescu Gheorghe Laurenţiu, ca neîntemeiată. (…) Admite cererea formulată de petentul inculpat Bulacu Ahmed Cristian. Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Bulacu Ahmed Cristian prin încheierea nr. 96 din data de 06.04.2017 cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19 iunie 2017 până la data de 18 iulie 2017 inclusiv”.

Reamintim că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, pe 5 aprilie a.c., reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu şi Gheorghe Sorin Ciucă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Procurorii DIICOT Craiova au comunicat că, „în perioada anilor 2014 – 2017, inculpaţii Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, grup la care a aderat, în cursul anului 2015 şi inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin. Având în vedere natura legăturii dintre inculpaţi (Capotescu Gheorghe Laurenţiu este naşul inculpaţilor Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin), a existat o colaborare optimă, strânsă şi constantă, rolurile lor în realizarea activităţii infracţionale nefiind aceleaşi, modalitatea concretă în care îşi împărţeau sarcinile fiind determinată de împrejurările de fapt şi de necesităţile practice ale realizării scopului infracţional – obţinerea de venituri în mod facil din exploatarea sexuală a victimelor”.

Anchetatorii au precizat că inculpaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită. Astfel, Capotescu a folosit clubul de noapte care îi aparţine, situat în zona „Groapă”, pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le „locuri de muncă” şi iluzia unei vieţi confortabile, mai spun anchetatorii. Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 6 aprilie a.c., în timp ce Gheorghe Sorin Ciucă a fost plasat în arest la domiciliu.