Dolj: Recomandări ale IPJ Dolj pentru evitarea furturilor în vacanţă

0
209
politistSuntem la început de sezon estival şi implicit ne pregătim de petrecerea concediilor sau vacanţelor, iar pentru a vă bucura de relaxarea şi bucuria pe care vi le oferă această perioadă a anului, poliţia doljeană transmite câteva recomandări care au drept scop reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt din autoturisme:
 ·          Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.
·              Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi(chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente,  aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
·             Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri  în torpedou.
·             Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.
·             Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi  iluminate.
·         Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.
 
 
 
În situaţia în care,  în parcarea unui centru comercial, vă găsiţi autoturismul cu una dintre anvelope dezumflate,  vă recomandăm:
 
·                    Fiţi atenţi la persoanele care ar putea încerca să vă distragă atenţia în scopul de a sustrage bunuri din autoturismul dumneavoastră.
·                    Nu lăsati cheile în contact sau obiecte de valoare (genti, borsete, etc.)  la vedere şi  asigurati autoturismul, chiar dacă lipsiti doar câteva minute.
·                    Dupa ce scoateţi din portbagaj  roata de rezervă şi  uneltele necesare, închideţi portierele şi portbagajul, înainte de a  începe operaţiunea de schimbare a roţii.