Artistul Alexandru Pascu – expoziţie retrospectivă, la 80 de ani

0
342

Alexandru Pascu 1Muzeul de Artă Craiova organizează astăzi, ora 18.00, vernisajul expoziţiei retrospective a artistului Alexandru Pascu, la împlinirea a 80 de ani de viaţă şi 55 de ani de activitate artistică.

Născut în Bucureşti, la 10 iunie 1937, Alexandru Pascu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, în 1965, ani buni fiind profesor la Şcoala nr. 2 „Traian”. A debutat în anul 1965 şi, până în prezent, a deschis expoziţii personale la Craiova, Calafat, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Târgu Jiu, Slatina şi Balş. A efectuat călătorii de studii în Germania, Lituania, Cehia, Ungaria, Ucraina, Turcia, Grecia şi Bulgaria şi a participat cu lucrări la numeroase expoziţii colective şi de grup în întreaga ţară. În ultimii şase ani, a fost nelipsit de la Salonul Municipal deschis la Galeria „Arta” din Craiova. Are lucrări în colecţii de stat şi particulare în România, Italia, Franţa, SUA, Germania, Grecia, Canada, Austria ş.a.

Alexandru Pascu 2O expoziţie aniversară cu lucrările artistului a fost deschisă şi în urmă cu 10 ani – pe 10 martie 2007 – în sălile Muzeului de Artă craiovean, la împlinirea a 70 de ani de viaţă.