Cioloş dezminte că şi-ar fi negociat ”o funcţie de director al Food and Agriculture Organisation (FAO) din cadrul ONU” sau chiar de ”vice-preşedinte ONU”

0
263

cilosPe pagina de socializare a Guvernului României se găseşte o precizare cu privire la mai mult zvonuri legate de evoluţia profesională a prm-ministrului Dacian Cioloş. „Mai multe instituţii de presă au prezentat la data de 17 iunie a.c. o ştire potrivit căreia prim-ministrul Dacian Cioloş şi-ar fi negociat ”o funcţie de director al Food and Agriculture Organisation (FAO) din cadrul ONU” sau chiar de ”vice-preşedinte ONU”. Informaţia este falsă din mai multe motive şi nici o instituţie de presă nu a cerut un punct de vedere al Guvernului înainte de a o difuza.

  1. Funcţia de director FAO este ocupată până în 2019 după ce actualul director a fost ales, în 2015, pentru un mandat de patru ani iar informaţia poate fi verificată aici: http://bit.ly/1KYTUJh
  2. Funcţia de ”vice-preşedinte ONU pentru agricultură” nu există. ONU este o organizaţie condusă de un secretar general care este ajutat de un ”Senior Management Group”.http://bit.ly/1IUBe81
  3. Prim-ministrul Dacian Cioloş şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a rămâne în România după încheierea mandatului de prim-ministru”.