Salariaţii din Sănătate, protest în faţa Policlinicii Spitalului Judeţean

0
93

Peste 300 de cadre medicale, membre ale sindicatului Unimedical, au protestat, ieri-dimineaţă, în faţa Policlinicii Spitalului Judeţean din Craiova. Deşi iniţial era programată să aibă loc la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, acţiunea a fost mutată, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pe scările exterioare ale ambulatoriului de specialitate.

Timp de două ore, medicii şi asistenţii medicali au cerut creşterea salariilor, o finanţare mai bună a sistemului sanitar şi îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a asistenţei medicale. La protestul organizat la Craiova a participat şi Bogdan Hossu, preşedintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, la care este afiliat sindicatul Unimedical. Acţiunea revendicativă a cadrelor medicale nu a perturbat activitatea Spitalului Judeţean din Craiova şi s-a încheiat în jurul orei 11.00. Apoi, membri de sindicat au depus lista cu revendicări la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi la Prefectură.

„Ne dorim în primul rând ca munca noastră să fie respectată aşa cum se cuvine. Vrem ca Legea 284/2010 să fie aplicată, fapt ce ar permite creşteri salariale între 20 şi 30%. Este necesară şi eliminarea deficitului de personal care se ridică în acest moment, potrivit ultimelor date , la 40 la sută. Nu îl ultimul rând, credem noi, este obligatorie asigurarea condiţiilor necesare acordării de servicii medicale de calitate”, a declarat Ion Cotojman, preşedintele Sindicatului Unimedical.