Distracţie croată / Leii camerunezi, numai neîmblânziţi n-au fost

0
101

Învinsă cu scandal la debutul CM de Brazilia, Croaţia s-a răzbunat pe Camerun, pe care a învins-o cu un sec 4-0, rezultat echivalent cu eliminarea selecţionatei africane. Doar 11 minute a rezistat, la Natal, visătoarea defensivă a “leilor neîmblânţiţi”! Veteranul Olici a făcut 1-0, servit de Persici.

În minutul 40, ca şi cum n-ar fi fost de ajuns că sunt conduşi, camerunezii au mai rămas şi în inferioritate numerică. Alex Song, sub ochii arbitrului, impardonabil pentru experienţa sa la cel mai înalt nivel (e jucătorul Barcelonei), i-a aplicat un cot în spate lui Mandzukici (suspendat cu Brazilia), şi Pedro Proenca i-a acoradat “roşu” direct. De aici, chiar că a fost o joacă.

Perisici a făcut 2-0 în debutul părţii secunde, după o cursă solitară, pentru ca apoi Mandzukici (foto, alături de Olici) să realizeze o “dublă” în 8 minute (63 şi 71), performanţă echivalentă cu cel mai categoric succes din istoria formaţiei ex-iugolsave la un turneu final mondial.

Cum Brazilia va întâlni în ultima rundă Camerunul, pe care, probabil, o va învinge şi ea la scor, Croaţia are nevoie de-o victorie contra Mexicului pentru a accede în primele 16 echipe ale lumii.

Camerun         0-4       Croaţia

Stadion: Amazonia – Manaus, spectatori: 39.982.

Au marcat: Olici 11, Perisici 48, Mandzukici 61, 73.

Itanjde – M’Bia, Chedjou (Nounkeu 46), N’Koulou, Assou-Ekotto – Song, Matip, Enoh – Chupo-Moting (Salli 75), Moukandjo – Aboubakar (Webo 70). Selecţioner: Volker Finke.

Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Pranjici – Modrici, Rakitici – Perisici (Rebici 78), Sammir (Kovacici 72), Olici (Da Silva 69) – Mandzukici. Selecţioner: Niko Kovaci.

Cartonaş galbene: Da Silva 89.

Cartonaş roşu: Song 40.

Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia).