Centrului pentru Agrement şi Sport Dolj găzduieşte Cupa Hagi Danone

0
91

Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiţie din România pentru copiii de 10-12 ani, îşi desfăşoară anul acesta cea de-a opta ediţie. După primele 5 etape, disputate la Cluj, Piteşti, Timişoara, Baia Mare şi Bucureşti, a venit rândul Craiovei să găzduiască turneul care trimite cei mai talentaţi puşti la întâlnirea cu Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup.

cupaTimp de două zile, astăzi şi mâine, cei mai buni mici fotbalisti din Bucuresti vor juca pentru calificarea la Turneul Final al Cupei Hagi Danone, pe terenurile Centrului pentru Agrement şi Sport Dolj. În anul în care turneul mondial Danone Nations Cup va avea, în premieră, şi o competiţie dedicată fetelor, Craiova este primul oraş din România care va găzdui meciuri de fete în cadrul Cupei Hagi Danone. Patru  echipe intră în cursa pentru trofeul etapei din Oltenia.  În prima faza, competiţia care i-a lansat, printre alţii, pe Gabi Torje şi Ianis Hagi, are 6 etape zonale, la care participa echipele celor mai bune şcoli din acele regiuni. Turneul Final al Cupei Hagi Danone se va ţine la Academia Hagi din Constanta, între 1 şi 4 iunie.

           Şase şcoli şi şase cluburi vor juca pentru titlul de campioană. Pe lângă cele 6 câştigătoare ale fazelor zonale, la faza finală a competiţiei vor mai participa Luceafarul Cluj-Napoca, Dinamo Bucureşti, FC Steaua Bucureşti, Kinder Sangeorgiu de Mureş, CSU Craiova şi gazda Academia Hagi. Câştigătoarea turneului final va fi desemnată campioană natională, iar cei 12 copii campioni vor îmbrăca tricourile României în luna septembrie, la Danone Nations Cup, când vor juca la New York pentru titlul suprem, alături de alte 31 de mici naţionale din toată lumea.

         Anual, peste 3000 de copii participă la Cupa Hagi Danone şi, până în prezent, aproape 20.000 de mici fotbalişti au trăit experienţa competiţiei în România, iar cei mai norocoşi dintre ei au devenit campioni naţionali şi au jucat pentru prima dată în culorile ţării lor la Finala Mondiala Danone pe stadioane celebre ca Wembley, Santiago Barnabeu sau Stade de France. Anul trecut, echipa Academiei Hagi a fost reprezentanţa României la Cupa Natiunilor Danone, turneu ce s-a desfasurat in Paris, pe Stade de France. Cel mai bun rezultat al nostru la turneul mondial s-a înregistrat în 2014, când tot echipa Academiei Hagi a reuşit să termine competiţia pe locul 6, fiind oprită doar de naţională care avea să câştige trofeul, cea a Japoniei.