Licenţa Craiovei, confirmată de FRF

1
76

Viorel Duru a precizat că regula celor 3 ani de afiliere la FRF nu se aplică pentru acordarea licenţei de Liga I

 

CS Universitatea a fost printre cele 3 echipe care nu au primit iniţial licenţa pentru Liga I din partea comisiei specializate a FRF, alături de Rapid şi Gloria Bistriţa. La apel însă, clubul din Bănie a  fost singurul care a avut câştig de cauză, fiindcă problema sa era una simplă: nu putea justifica situaţia financiară pe anul precedent. Întrucât clubul nu exista acum un an, cazul s-a rezolvat simplu. CS Universitatea a anunţat încă de sâmbătă vestea că îndeplineşte condiţiile pentru Liga I, iar ieri a venit şi comunicatul oficial: „Comisia a admis apelul clubului Sportiv U Craiova SA, a desfiinţat hotărârea Comisiei de fond şi a acordat licenţa pentru participarea la campionatul naţional Liga I în sezonul 2014-2015 Clubului Sportiv U Craiova SA”. Directorul de Licenţiere din cadrul Federaţiei, Viorel Duru, şi preşedintele Comisiei de Apel, Mihai Micu, au prezentat concluziile procesului de licenţiere la Liga a 2-a pentru sezonul 2014 – 2015. Gloria Bistriţa şi Rapidul nu au primit nici la apel o decizie favorabilă şi mai au doar soluţia TAS, în termen de 21 de zile. Cât despre Craiova, Viorel Duru a explicat refuzul iniţial al acordării licenţei: „La Craiova, pe articolul 45 care spune că solicitantul de licenţă trebuie să întocmească şi să prezinte licenţiatorului situaţiile financiare anuale încheiate la data obligatorie anului anterior în care se solicită licenţa. Ori acest club a fost înfiinţat în iunie 2013 şi noi am considerat că nu este relevantă această încălcare a articolului 45, pentru că nu putea să prezinte aceste informaţii anterioare anului 2013. Acea cerinţă nu are calitatea de decădere din drepturi” a declarat oficialul FRF.

Duru: „Nu va mai exista un alt caz CSU Craiova”

Duru a explicat că licenţa de Liga I nu mai depinde de cei 3 ani necesari ca membru FRF, acest lucru fiind solicitat doar în cupele europene. În primul rând, echipele se pot afilia la FRF din Liga a III-a, aşa încât nu este nevoie decât de doi ani pentru a ajunge, teoretic, în primul eşalon. „Nu e în jurisdicţia comisiilor de licenţiere verificarea îndeplinirii principiului meritului sportiv. Pentru Liga I nu se mai evaluează vechimea ca şi membru afiliat de trei ani, ci numai pentru cupele europene, articolul 11 din regulament care spune că această calitate de trei ani se verifică doar pentru solicitantul de licenţă pentru cupele europene. Am scos din licenţă acest criteriu al calităţii timp de trei ani ca membru al FRF, pentru că pentru a promova în Liga I nu îţi trebuie trei ani, ci doi ani, pentru că la FRF te afiliezi în momentul în care promovezi din Liga a IV-a în Liga a III-a. Poţi promova imediat în Liga a II-a şi din al treilea sezon poţi promova în Liga I, iar atunci când ceri licenţă de Liga I nu ai decât doi ani ca membru afiliat. Ştiam de cazul Craiova, dar fiind vorba de hotărârea Adunării Generale a FRF, nu puteam să fac o regulă specială pentru clubul respectiv. Trei ani pentru Liga I nu se poate, normal ar trebui să fie doi ani, dar pentru că era cazul ăsta al Craiovei, care fusese invitată de Adunarea Generală a FRF să participe în Liga a II-a, am arătat că nu trebuie să mai evaluăm calitatea de membru afiliat cu o anumită vechime. Eu sunt convins că a fost excepţia de la aplicarea principiului meritului sportiv în cazul invitării unei echipe din Craiova şi nu se va mai întâmpla aşa ceva, iar prin urmare nu avea sens să fac o regulă specială pentru un anumit club” a declarat Duru.

1 COMENTARIU

  1. Inceperea competitiei din liga doua nu s-a mai facut normal dupa o saptamana mai tarziu de la inceperea ligi 1, oare de ce?.Ea a reluat competitia in septembrie fiindca mai aveau nevoie de o participanta in cazul in care fc mititelu se inscria in competitie in urma succesului obtinut in istanta cu dezafilierea.Daca la inceput OLGUTA era de partea lui mititelu FRF mai aveau nevoie de o echipa pentru a forma seria de 12 echipe,fapt pentru care au intarziat inceperea competitiei. Mititelu fiind falit o santaja pe Olguta ca nu inscrie echipa daca nu baga bani de la primarie sa sustia ehipa unde el era patron.Ea s-a debarasat de el cand a vazut ca nu acepta propunerea cu alti investitori langa el si s-a format proiectul lui CORNEL SROE. Atunci mititelu a inscris si el echipa daca nu ia reusit santajul cu OLGUTA si a facut pe victima ca nu este sustinut stiind ca se falimenteaza.Daca OLGUTA ramanea cu mititelu alta echipa trebuia sa fie invitata pentru incepera competitiei.Acesta a fost motivul intarzierii competitiei.Acum presa centrala fac scenarii cu art.54 dupa ce FRF i-a invitat prin aprobarea membrilor din Adunarea Generala.Teama ca proiectul CS UNIV.CRAIOVA este de succes dusmanosii presei centrale si sclavii lui mititelu invoca eronat art. 54 cand echipa a fost invitata fortuit de FRF.Daca nu erau acesti patroni disponibili si erau uni limitati sau alta echipa in locul CS UNIV. nu se mai facea valva cu meritul de promovare.

Comments are closed.