Ştiinţa a dezamăgit în turul semifinalei cu Sepsi

1
654

Rezultatul, dar mai ales prestaţia din turul semifinalei cu Sepsi confirmă că Ştiinţa rămâne o echipă care te scutură de speranţe atunci când începi să prinzi încredere şi când începi să-i acorzi din nou credit, când te străduieşti să-i evidenţiezi potenţialul. Craiova te amăgeşte şi o face frumos, fiindcă agoniseala sa este meritată cu vârf şi îndesat, dar îi lipseşte mentalitatea, constanţa, siguranţa unei echipe cu adevărat puternice, care să obţină rezultate şi în zilele mai puţin faste, cum a fost cea de la Sf. Gheorghe. Universitatea a pierdut prima parte a dublei cu Sepsi, dar trist este că a făcut-o cu seninătate, fără luptă, cu gafe provocate de neatenţie, superficialitate, suficienţă, nepăsare, iar din declaraţiile de la final nu s-a simţit vreun dram de preocupare, de îngrijorare, deşi în trei meciuri cu Sepsi în acest sezon, alb-albaştrii au smuls numai o remiză. Să primeşti gol pe contraatac pe final, când ai egalul în buzunar şi returul acasă, atunci rămâi o echipă naivă, care nu e capabilă de performanţă. Eşecul este pe deplin meritat, evoluţia Ştiinţei fiind similară cu cea de acum trei luni, când a cedat cu 3-1 în fieful covăsnenilor.

În primul rând, antrenorul a lipsit, şi de pe bancă, şi de la pregătirea jocului, după ce s-a văzut la exprimarea echipei pe teren. Când eşti în cel mai important moment al sezonului şi eşti eliminat într-un meci în care conduci cu 3-0, înseamnă că ori ai probleme de altă natură, care-ţi afectează munca, ori nu te preocupă cu adevărat interesul echipei. Ok, ai recunoscut că ai comis o eroare de amator, atunci cum le poţi pretinde jucătorilor să fie profesionişti, să nu facă aceleaşi greşeli? Poate ar trebui instalat un antrenor profesionist… Deşi, evident, nu antrenorul este problema la Craiova, iar Reghecampf este în grafic, ţinând cont de lotul pe care-l posedă și de bugetul echipei. În meciul cu Sepsi însă, antrenorul a lipsit.

Baiaram a fost folosit pe două posturi, niciunul nefiind cel de bază, Gustavo a intrat bine în dreapta, fiind mutat în centru, unde a greşit tot, Nistor, ca de obicei, este prietenul adversarilor, pe care îi preferă la combinaţii, Markovic n-a mai contat nici măcar când a ajuns mingea la el, stiuaţie fericită,  fiindcă la Koljic nu a ajuns deloc. Paradoxal, în sezonul în care îi este remarcată ascensiunea, Screciu a comis atâtea erori încât, dacă le eliminăm, am putea constata că puteam fi lideri. Şi el a evoluat pe două posturi în acest meci, dar a făcut-o dezastruos pe ambele. Bic a arătat că poate juca mai prost şi decât o face Mateiu de obicei, iar Roguljic s-a cerut practic pe bancă, de unde intră cu alt randament. Cîmpanu a demonstrat şi el de ce nu i se mai dau şanse în ultima perioadă, în timp ce la Găman s-a văzut absenţa prelungită de pe gazon. Ivan e important pentru echipă, dar nu mai e decisiv, în ultima perioadă marchează numai din penalty.

Calificarea nu este pierdută, dar Ştiinţa nu prea ştie să joace sub presiune, a clacat în meciurile decisive, în cupele europene sau în campionat, o incomodează statutul de favorită, nu confirmă atunci când sunt aşteptări mari de la ea. Sigur, se mizează pe 25.000 de fani la retur care să realizeze ei înşişi remontada, dar acea asistenţă va depinde mult de rezultatele din următoarele partide. În plus, returul semifinalei de Cupă va prinde Ştiinţa între derby-urile cu FCSB şi CFR Cluj, iar la acel moment oltenii chiar nu-şi vor permite să mai alerge după doi iepuri.

Sepsi – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: Ştefănescu ’14, Golofca ’87 / Andrei Ivan ’55.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălaşa, Mitrea, Dumitrescu – N. Păun, Vaşvari (Aganovici ’73) – Bărbuţ, Golofca (Aşkovski ’88), Ştefănescu (Tincu ’90+3) – Tudorie. Antrenor Cristiano Bergodi.

Craiova: Pigliacelli 6 – Vătăjelu 5, Screciu 2 (Cîmpanu ’79) 3, Papp 5, Bancu 4 – Roguljic 4 (Nistor ’46) 3, Al. Creţu 4,  Bic 3 (Gustavo ’46) 5 – Baiaram 4 (Găman ’61) 4, Markovic 4 (Koljici ’61) 4, A. Ivan 5. Antrenor Laurenţiu Reghecampf.

Arbitru: Radu Petrescu 6.

1 COMENTARIU

  1. De ce i-ai dat 4 lui Crețu? A fost cel mai slab de pe teren, la egalitate cu Screciu. A greșit tot, tot, tot! Nu a avut nici o realizare. Zero barat, nici măcar 2 nu merita!

Comments are closed.