Dosar penal după ce un filmuleţ cu un copil din Calafat agresat de alţi trei minori a fost postat pe Internet

0
154

Poliţiştii din Calafat s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, după ce un filmuleţ cu un copil de 13 ani, din Calafat (recent mutat în oraş din judeţul Hunedoara), care este agresat de alţi trei minori (de etnie romă), a fost postat, miercuri seară, pe Facebook. Imaginile, în care se vede cum copilul este lovit repetat de agresorii care se distrează pe seama lui, au stârnit furie pe reţeaua de socializare, dar au adunat şi sute de mii de vizualizări. Abia ieri după-amiază, târziu, oamenii au decis să nu mai distribuie filmuleţul, pentru că acest lucru nu face bine nimănui.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, poliţiştii din Calafat au stabilit că incidentul s-a petrecut pe 16 aprilie a.c., seara, minorul în vârstă de 13 ani fiind agresat fără nici un motiv de trei tineri de etnie romă, pe o stradă din apropierea Gării, iar până în momentul apariţiei filmuleţului pe Internet nu fusese depusă plângere. Cel mai probabil victima nici nu le spusese părinţilor ce a păţit. În imaginile filmate de tinerii de etnie romă se vede cum îl lovesc, pe rând, pe copil, trag de el şi se distrează pe seama lui, până când acesta reuşeşte, într-un final, să fugă.

Postat pe Facebook miercuri seară, filmuleţul a adunat sute de mii de vizualizări, cele mai multe comentarii solicitând autorităţilor să ia măsuri faţă de agresori. Poliţiştii au luat legătura cu părinţii tânărului lovit, care, ieri, au formulat şi plângere, iar ieri după-amiază i-au audiat şi pe agresori, şi ei minori sub 16 ani, în prezenţa reprezentanţilor legali. Numai că nu poate fi dispusă nici o măsură faţă de aceştia, întrucât, conform legislaţiei în vigoare, mai întâi trebuie supuşi unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă au avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

„Cei trei agresori sunt toţi minori. Aceştia nu îl cunoşteau pe băiatul pe care l-au agresat. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, ne-a declarat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.