SCMU în 3D: debut, dramatism, dezamăgire

0
153

Echipa de baschet a Craiovei a pierdut în over time primul meci din play-off cu BC Mureş şi astăzi, de la ora 18, are ocazia să egaleze situaţia la general

Echipa Craiovei nu se dezminte, rămâne imprevizibilă indiferent de componenţa ei şi antrenorii pe care-i are pe bancă. După ce a terminat en-fanfare sezonul regulat, cu patru victorii consecutive, care i-au asigurat locul 4 şi mai multe meciuri acasă în play-off, SCMU şi-a spulberat acest avantaj încă din start, pierzând primul meci cu BC Mureş. Deşi câştigaseră fără drept de apel ultimele trei confruntări cu gruparea ardeleană şi a condus în permanenţă până spre final şi în meciul de luni, craiovenii au cedat în over time, scor 95-98, pe parţiale: 28-21, 21-24, 25-21, 15-23, 6-9. Cei 3.000 de spectatori au revăzut practic finalurile favoriţilor din meciurile de la Târgu Jiu şi Cluj, din sezonul regulat. Cel mai experimentat jucător, Cătălin Burlacu a fost într-o zi neagră, ratând trei atacuri pe final, când era nevoie ca echipa al cărei căpitan este să-şi gestioneze avantajul. Acelaşi Burlacu a irosit şansa victoriei şi în prelungiri, ratând o aruncare de 3 puncte cu 5 secunde rămase din meci, când oaspeţii aveau avantaj de două puncte. Aaron Johnson a oferit un deja vu după finalul de la Cluj, ratând două aruncări libere când mai erau doar două secunde din primele 40 de minute şi scorul era egal. AJ32 nu a rezistat presiunii, deşi jocul său în ambele faze a fost ca de obicei foarte bune, în ciuda unor turnover-uri provocate mai degrabă pe momente de oboseală. „Piticul” a reuşit un blocaj de senzaţie în repriza secundă, ridicând sala în picioare.

Hargrove a marcat 35 de puncte

Din păcate, Craiova n-a încununat prestaţia de excepţie a lui Darius Hargrove, care a înscris nu mai puţin de 35 de puncte, având un procentaj de invidiat la aruncările de la distanţă, 9 din 11. Americanul a adăugat 7 recuperări, două pase decisive şi un blocaj pentru un indice de eficienţă 40. Cele 35 de puncte reprezintă a doua performanţă a sezonului, după cele 40 de puncte marcate de Paris Horne de la Energia într-un meci la Timişoara.

La polul opus a fost Burlacu, cu minus 2 la eficienţă din cauza celor 11 ratări din 12 aruncări, iar celălalt veteran, Popescu a bifat un coeficient minus 1 în cele cinci minute şi jumătate în care a jucat. Culmea, „Pope” i-a cerut explicaţii amănunţite antrenorului în momentul schimbării, fiind evident nemulţumit de decizia de a-l înlocui. Bozovic, Pantic, Popa şi Johnson au evoluţii remarcabile, în timp ce Pilcevic a dezamăgit şi el. Milivoje Bozovic a fost al doilea în topul eficienţei, el reuşind 8 recuperări, 4 dintre ele sub panoul advers, care au făcut diferenţa în sfertul 3. Marea problemă a Craiovei a fost la aruncările libere, cu doar 9 reuşite din cele 20 de tentative de la linia de fault, în timp ce oaspeţii au concretizat 20 din 28 de aruncări.

Antrenorul Vladimir Vuksanovic a încercat să-l protejeze pe Burlacu după prestaţia modestă a acestuia în declaraţia de la final: „Din păcate, am pierdut primul meci cu Mureşul. Am condus şi în final ne puteam impune, însă nu a fost să fie astăzi. Aşa sunt jocurile din play-off. Orice se poate întâmpla. Toată echipa este vinovată pentru eşec. Nu doar Burlacu este vinovat pentru înfrângere. El este căpitan şi este normal ca oamenii să aibă aşteptări mai mari de la el, dar toată lumea este vinovată pentru acest eşec. Am făcut multe greşeli în apărare.“

Alhaji Mohammed, 34 de puncte şi aproape tot meciul pe teren

Au jucat pentru SCMU Craiova în primul meci cu BC Mureş: Hargrove 35 de puncte, Johnson 15, Pantic 12, Popa 10, Pilcevic 9, Bozovic 8, Micic 4, Burlacu 2, Popescu.

De partea cealaltă, Alhaji Mohammed a fost irezistibil, înscriind 34 de puncte, el lipsind de pe teren doar un minut şi jumătate. În schimb, a surprins absenţa lui Travis Bureau, care, după prestaţia excelentă la All Star Game, a avut o problemă medicală la cot, conform oficialilor echipei, însă zvonurile invocau că americanului îi expirase viza de şedere în România recent, el fiind incert şi pentru partida de astăzi. Meciul al doilea se dispută de la ora 18, în Sala Polivalentă, iar Craiova este obligată să câştige dacă vrea să mai aibă minime şanse de calificare în semifinale. Toate celelalte echipe care au jucat pe teren propriu au câştigat primul meci din play-off: Steaua cu Dinamo, U Cluj cu Sibiu şi Oradea cu Galaţi.