Competiţie de eseuri „Pensia mea, Proiectul meu”

0
200

NN dă startul competiţiei de eseuri „Pensia mea, Proiectul meu”, o iniţiativă dezvoltată cu susţinerea Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ziarul Financiar şi organizaţiile studenţeşti Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) şi Organizaţia Studenţilor Economişti (OSE).

„Pensia mea, Proiectul meu” se desfăşoară la nivel naţional sub forma unei competiţii de eseuri pe teme specifice. Competiţia este dedicată studenţilor în an terminal şi masteranzilor din universităţile economice din România, aceştia având oportunitatea să expună idei şi soluţii pentru impulsionarea economisirii pe termen lung în România. “Cultura economisirii pe termen lung încă este la început de drum în România, introducerea pensiilor private obligatorii reprezentând un prim pas prin care tinerii români au fost puşi în faţa viitorului atât de îndepărtat, cum tindem să îl percepem toţi. În acest context, sunt necesare perspective şi căi de abordare noi şi creative prin care românii ar putea să devină mai preocupaţi de viitorul lor financiar”, spune Carmen Soare, director de marketing NN România.

O iniţiativă naţională…

Până pe 15 mai, tinerii au posibilitatea să înscrie online, pe pagina www.pensiopedia.ro/Proiectulmeu, eseurile care reflectă viziunea lor asupra planificării viitorului financiar, lucrările urmând să fie evaluate de un juriu format din experţi şi reprezentanţi ai organizatorului şi partenerilor. Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate cu un internship în cadrul NN Group în Olanda, respectiv cu două internship-uri în cadrul NN România. “Pensia mea, Proiectul meu” este o iniţiativă naţională NN, aliniată însă strategiei globale de responsabilitate socială a grupului, Future Matters. Propunându-şi să contribuie la creşterea bunăstării financiare pe termen lung a comunităţilor în care e prezent, NN pune la dispoziţia tinerilor expertiza şi resursele necesare pentru a-i ajuta să dobândească competenţe relevante, care să le permită să creeze oportunităţi economice pentru a-şi asigura un viitor financiar mai bun.