Primăria Craiova continuă distribuția alimentelor gratuite

0
110

Craiovenii care nu au reușit să își ridice alimentele oferite, de această dată de Primăria Craiova cu fonduri de la bugetul local, pot să intre în posesia pachetelor și în această săptămână.

Pachetele conțin 2 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 2 kilograme de făină, 1 kilogram de orez și 1 kilogram de mălai, iar distribuția lor a început pe data de 10 aprilie. Nu au fost ajuns la beneficiari toate pachetele disponibile, motiv pentru care municipalitatea a prelungit această perioadă cu încă o săptămână. Ca și până acum, distribuirea produselor se face în spaţiul care aparţine Şcolii nr. 32 „Alexandru Macedonski”, respectiv în sala de sport, situată pe strada „Aleea Castanilor”, nr.4. Programul este de luni până joi, între orele 8.00 și16. 30 iar vineri între orele 8.00 și 14.00.

Cinci categorii de persoane beneficiază de alimente

Consultarea tabelelor cu persoanele care beneficiază de aceste produse alimentare se poate face la sediul Primăriei Craiova  din cartierul Craiovița Nouă (bulevardul Oltenia, bl.65 A1 parter), precum şi la depozitul de distribuire. Sunt cinci categorii sociale care beneficiază de alimente gratuite, și anume persoanele cu handicap, adulţi şi copii, neinstituţionalizate; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă; pensionarii cu venituri  cumulate până la 500 lei pe lună; persoane beneficiare de venit minim garantat și persoane fără venituri care au vârsta peste 60 de ani.

Documentele necesare pentru ridicarea pachetelor

Pentru ridicarea alimentelor titularul drepturilor prevăzute de legislaţia în vigoare trebuie să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate în original; cupon de pensie din ultima lună de plată – pentru pensionari; carnet de evidenţă vizat la zi – pentru şomeri sau adeverinţă eliberată de AJOFM Dolj; certificat de încadrare în grad de handicap – în original -pentru persoanele cu handicap. Pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi fără venituri, pachetul cu alimente se va distribui în baza unei cereri depuse la sediul Primăriei Municipiului Craiova din B-dul. Oltenia, bl. 65A1 parter, precum şi la depozitul de distribuire.